Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 15

„Žalgiriui“ kadaise neįtikęs „Lietkabelio“ trejetas KMT pusfinalyje sieks įrodyti, ką gali

Panevėžio „Lietkabelis“ yra viena iš dviejų komandų Lietuvoje, kuri žino, kaip įveikti šalies flagmaną Kauno „Žalgirį“. Visas vienuolika LKL dvikovų namuose šį sezoną laimėjusi Aukštaitijos ekipa trykšta energija ir pasitikėjimu savimi, o į priekį „Lietkabelį“ traukia būrys žaidėjų, subrandintų būtent „Žalgirio“ sistemoje.
Tomas Dimša
Tomas Dimša / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Vytenis Lipkevičius, Marius ir Paulius Valinskai, Martynas Sajus ir Tomas Dimša. Tai penketukas, kuris krepšinio pradmenų ir paslapčių mokėsi Kaune, o dabar skina pergales Panevėžyje.

Šis penketukas šeštadienio popietę žengs ant „Švyturio“ arenos parketo ir Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalyje bandys dar kartą įkąsti tituluotam varžovui.

„Žinoma, kad yra tikėjimas pergale. Juk tai ne serija, o vienerios rungtynės. Nežinai, kas gali nutikti ar kaip viskas gali pasisukti“, – 24sek sakė „Lietkabelio“ centras M.Sajus.

„Stengiuosi visada emocijas nuvyti tolyn ir maksimaliai pasiruošti rungtynėms. Žinoma, „Žalgiryje“ yra draugų, pažįstu trenerius, tad tos papildomos motyvacijos atsiranda. Kai nustumiu emocijas į šoną, tuomet rungtynės tampa įprastomis“, – prieš artėjantį KMT pusfinalį komentavo P.Valinskas.

„Nesvarbu prieš ką žaisti – ar Eurolygos klubas, ar ne, – 24sek mintimis dalijosi karjeros sezoną žaidžiantis T.Dimša. – Tai yra finalo ketvertas, yra noras laimėti ir įrodyti, kad galime žaisti geriausiai – tiek asmeniškai, tiek komandiškai.“

P.Valinskas ir T.Dimša praėjo „Žalgirio“ piramidę nuo pirmųjų laiptelių iki pirmosios komandos. Pirmasis karjeros etapą Kauno ekipoje užbaigė 2018-aisiais, išvykęs į Vokietijos klubą Frankfurto „Skyliners“, antrasis – 2013-aisiais, kai nuomos sąlygomis persikėlė į „Lietkabelį“, kuriame rungtyniauja ir dabar.

Tuo metu M.Sajus į Kauną iš Kelmės persikėlė būdamas 18 metų amžiaus. Po dvejų metų, praleistų dublerių komandoje, jis pakilo į pagrindinę komandą. Įsitvirtinti nepavykus iškeliavo į Lenkiją, sugrįžo į „Žalgirį“, po kurio – vėl Lenkija.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Martynas Echodas ir Martynas Sajus
Arno Strumilos / 15min nuotr./Martynas Echodas ir Martynas Sajus

Šis trejetas kažkada netiko „Žalgiriui“, tačiau tinka Lietuvos rinktinei.

Darius Maskoliūnas „Lietkabelio“ trejetui padovanojo kvietimą į Europos čempionato atrankos lango rungtynes su Belgijos ir Čekijos krepšininkais.

„Panevėžyje jaučiuosi puikiai, – sakė galingo stoto 208 cm ūgio M.Sajus. – Turime gerą trenerį, gerą kolektyvą. Esame jauna komanda, bet demonstruojame gerus rezultatus. Esu patenkintas žaidimo laiku, gaunu trenerio pasitikėjimą. Manau, kad „Lietkabelyje“ aš tobulėju. Šiame sezone matau tik pliusus.“

23-ejų kelmiškis tapo startiniu Nenado Čanako diriguojamos ekipos vidurio puolėju, per 21 minutę LKL čempionate renkančiu po 9,5 taško, 4,9 atkovoto kamuolio, 1,4 blokuoto metimo bei 12,9 naudingumo balo.

M.Sajus žaidžia karjeros sezoną, tačiau jis toks nėra vienintelis „Lietkabelyje“.

Lūžio sezoną fiksuoja ir T.Dimša, įvardijamas vienu iš labiausiai patobulėjusių LKL krepšininkų.

26-erių atletiškas gynėjas yra rezultatyviausias Aukštaitijos ekipos žaidėjas, per mačą renkantis po 14,2 taško, 3,4 atkovoto kamuolio ir 2 rezultatyvius perdavimus.

„Vasarą įdėtas darbas ir pasitikėjimas savimi duoda savo. Atsiradau geroje vietoje ir tinkamu laiku, gaunu daug žaisti, tai viskas susidėjo“, – pasakoja T.Dimša.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Tomas Dimša
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Tomas Dimša

Nors poros favoritas yra akivaizdus, tačiau „Žalgiryje“ subrandinti žaidėjai yra pasiruošę kovai.

Pasitikėjimo jiems netrūksta – „Lietkabelis“ sausio 5-ąją „Cido“ arenoje 83:72 įveikė Šarūno Jasikevičiaus auklėtinius, kurie iki tol buvo laimėję visus 16 mačų čempionate. Tai įspūdinga žaliai baltų serija, nesulaukusi tinkamo įvertinimo.

„Turime pasiimti tokią pačią energiją, laikytis plano taip pat. Jei pavyks išpildyti detales ir taip pat gerai pataikyti, tuomet turėsime gerus šansus iškovoti pergalę“, – teigiamais pastarojo susitikimo žaidimo aspektais dalijosi T.Dimša.

Pagrindiniais „Lietkabelio“ pergalės kalviais tapo būtent buvę „Žalgirio“ sistemos auklėtiniai, pelnę po 21 tašką. T.Dimša žudė svečius įspūdingais tritaškiais, realizavęs 5 iš 7, o P.Valinskas žaliai baltų barikadas draskė prasiveržimais ir žaidimu greitose atakose.

„Žalgiris“ visada yra favoritas, – prieš būsimą mačą kalbėjo T.Dimša. – Žaidžia Eurolygoje ir yra stipri komanda. Šiam momentui jie žaidžia geriausią šio sezono krepšinį. Po paskutinio mačo Panevėžyje „Žalgiris“ stipriai pagerino žaidimą, pataikymą. Mums bus dar sunkiau.“

„Tos rungtynės davė mums daug pasitikėjimo. Jos parodė, kad nėra neįveikiamų komandų. Žinoma, tuomet žaidėme namuose, o dabar neutralioje arenoje. Sąlygos vienodos visiems. Pažiūrėsime video, panagrinėsime klaidas ir bandysime darkart juos įveikti“, – sakė šį sezoną po 8,4 taško renkantis P.Valinskas.

„Lietkabelio“ trejetas mėgaujasi žaidimu Panevėžyje ir dega ambicijomis finalo ketverte. Galbūt N.Čanako vyrukai ir nepateiks sensacijos šeštadienį Klaipėdoje, tačiau pirmoji sezono pusė jiems tikrai yra pavykusi.

Antroji vieta LKL pirmenybėse, KMT finalo ketvertas bei bilietas į Čempionų lygos atkrintamąsias.

„Energija. Tai stipriausias mūsų bruožas“, – svarbiausią akcentą prieš rungtynes su „Žalgiriu“ deda M.Sajus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius