Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 29

Anglija sukrėsta: Bostone gatvėje mirtinai subadyta 9 metų lietuvė mergaitė

Ketvirtadienį Anglijoje, Linkolnšyro grafystėje, Bostono mieste, buvo mirtinai peiliu subadyta devynerių metų mergaitė. Penktadienį vietos policija auką įvardijo kaip iš Lietuvos kilusią Liliją Valutytę, rašo dailymail.co.uk. Nužudymas nepaprastai sukrėtė vietos bendruomenę, policija sulaikė du asmenis.
Kriminalistai dirba nusikaltimo vietoje
Kriminalistai dirba nusikaltimo vietoje / „Scanpix“ nuotr.

Nužudyta Lilija, kurios šeima, kaip rašo Britanijos spauda, yra kilusi iš Lietuvos, rasta ketvirtadienį apie 18.20 val. vietos laiku ramioje Bostono gatvelėje. Vietiniai gyventojai patyrė gilų šoką, o Bostone išrinktas Jungtinės Karalystės parlamento narys paragino šalies gyventojus padėti sugauti žudiką.

Penktadienio rytą dėl nužudymo buvo sulaikyti du asmenys, o policija pareiškė, kad tai yra „pavienis“ incidentas. Aukos tapatybė iš pradžių nebuvo paviešinta.

Jungtinę Karalystę krečia nusikaltimų panaudojant peilius epidemija: naujausiais Anglijos ir Velso duomenimis, nusikaltimų panaudojant peilį skaičius, palyginti su praėjusiais metais, išaugo 10 proc.

Praėjusį savaitgalį Londone kilo tokių nusikaltimų banga, per mažiau nei parą buvo nužudyti trys žmonės, o dar vienas buvo sunkiai sužeistas.

Linkolnšyro policijos vyriausioji inspektorė Kate Anderson penktadienį sakė: „Pareigūnai buvo iškviesti į įvykio vietą Fontano skersgatvyje, Bostone, ketvirtadienį apie 18.20 val. Devynerių metų mergaitė, deja, mirė nuo, kaip manome, peilio dūrio. Dėl šio incidento sulaikėme du asmenis.

Manome, kad tai buvo pavienis incidentas. Vykdome išsamų tyrimą ir šiam tyrimui skyrėme nemažai išteklių. Šioje vietovėje patruliuoja daugiau pareigūnų, o tyrimui padėti pasitelkėme daug kriminalistikos specialistų.“

„Scanpix“ nuotr./Vyriausiosios inspektorės Kate Anderson brifingas nusikaltimo vietoje
„Scanpix“ nuotr./Vyriausiosios inspektorės Kate Anderson brifingas nusikaltimo vietoje

Pasak K.Anderson, nužudytos mergaitės tėvams sunkiu metu padeda specialiai apmokyti policijos specialistai. Apie nusikaltimo motyvus pareigūnė kalbėti nenorėjo, tvirtindama, kad dar anksti daryti kažkokias išvadas.

Lilijos kūnas buvo rastas prie įmonės „MS Agricultural Services Ltd“ pastato, ramioje gatvelėje. Tai rajonas prie Švento Botolfo bažnyčios, pasižymintis senovinėmis akmenimis grįstomis gatvelėmis su kavinėmis.

Vietos gyventojai labai jautriai sureagavo į kraupią žinią ir pavadino tai „labiausiai sukrečiančia tragedija, kada nors ištikusia miestą“.

66 metų Arthuras Smithas, kuris įvykio vietoje atsiklaupė pasimelsti, sakė: „Tai tiesiog sukrečia. Vargšas mažas angelas neteko gyvybės. Man taip gaila jos ir jos tėvų. Kas tai padarė, turėtų būti uždarytas į kalėjimą visam gyvenimui, būtent – visam gyvenimui. Kai augau, niekada negalėjau įsivaizduoti, kad gali nutikti kas nors panašaus.“

„Scanpix“ nuotr./Nusikaltimas sukrėtė vietos bendruomenę
„Scanpix“ nuotr./Nusikaltimas sukrėtė vietos bendruomenę

Keturių vaikų motina 49 metų Fiona Raynor, dirbanti užeigos valytoja, sakė: „Tai sudaužė mano širdį. Neįsivaizduoju, kas galėjo nutikti. Tiesiog siaubinga, kad maža mergaitė gali būti mirtinai subadyta peiliu gatvėje vidury baltos dienos.“

55 metų taksi vairuotojas Jonathanas Newtonas sakė: „Mes čia esame glaudžiai susijusi bendruomenė, ir ši tragedija sukrėtė miestą iki širdies gelmių. Ji buvo tik maža mergaitė, kaip kas nors galėjo taip pasielgti su devynmete? Tai labiausiai sukrečianti tragedija, kada nors ištikusi mūsų mažą miestelį. Aš tiesiog neturiu žodžių.“

Bostono rajono tarybos vadovas Paulas Skinneris sakė: „Po labai liūdnos ir tragiškos devynerių metų mergaitės mirties Bostone miestas vieningai gedi. Mes net negalime įsivaizduoti, kokį skausmą išgyvena mergaitės šeima ir draugai, todėl reiškiame jiems nuoširdžią užuojautą. Norėčiau padėkoti pagalbos tarnyboms už greitą reagavimą ir raginu visus, turinčius bet kokios informacijos, susisiekti su policija telefonu 101.“

„Scanpix“ nuotr./Nusikaltimo vietoje
„Scanpix“ nuotr./Nusikaltimo vietoje

Kaip pagarbos mergaitės šeimai ženklą taryba nuleis vėliavą prie savivaldybės pastato iki pusės stiebo, sakė P.Skinneris.

2016 m. Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, Bostonas yra Anglijos ir Velso žmogžudysčių sostinė. Bostonas užėmė pirmąją vietą tarp savivaldybių, kuriose 100 000 gyventojų tenka daugiausia nužudymų ir pasikėsinimų nužudyti. 2021 m. mieste buvo užfiksuota 100 nusikaltimų tūkstančiui gyventojų, todėl jis yra laikomas vienas pavojingiausių Linkolnšyre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius