Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 08

Anglijoje nuteisti du lietuviai: kiekvienas už kanapių auginimą kalės dvejus metus

Du lietuviai gerai žinojo, ko vyksta į Notingamą (Anglija), teisme konstatavo teisėjas, kalbėdamas apie tautiečius, kurie dvejus metus už kanapių auginimą praleis už grotų.
Kanapė
Kanapė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

27-erių Virgilijus Budreika ir bendraamžis Erikas Kriščiūnas pripažinti kaltais dėl kanapių auginimo.

Kaip skelbia portalas nottinghampost.com, sulaikytų kanapių vertė gali svyruoti nuo 38 920 iki 116 760 svarų. Per vertėją abu lietuviai pripažino savo kaltę.

„Tačiau tvirtinimai, jog nesupratote, ką dirbsite, tėra akių dūmimas. Jūs puikiai žinojote, ko važiuojate į Notingamą ir supratote, kad būsite gausiai apdovanoti už šią veiklą“, – teisme kalbėjo teisėjas.

Anot jo, tai, kokias sumas jie per kelis mėnesius užsidirbo, parodo, kokio masto operacijoje jie dalyvavo ir jų įsitraukimą į ją.

Pareigūnai nustatė, kad į „verslą“ buvo investuotos didelės sumos pinigų, ir, jeigu lietuviai nebūtų sugauti, jie būtų gavę „vieną derlių po kito“.

Pareigūnai viename name Naujajame Basforde aptiko 139 kanapių augalų. Čia taip pat buvo rasta ir daugiau kaip 5000 svarų grynųjų. Teisme taip pat paaiškėjo, kad policija kanapių augalų rado trijuose iš keturių miegamųjų minėtame name.

V.Budreikai teisme atstovaujantis advokatas Jonas Hullisas teismui teigė, kad jo ginamasis legaliai dirbo dažytoju Londone. Netekęs šio darbo, lietuvis gavo pasiūlymą dirbti Notingame, tačiau ką konkrečiai turės daryti esą sužinojo tik ten atvykęs.

„Jam už tai buvo mokama. Jis žino, kad atlikęs bausmę bus deportuotas. Jis nori grįžti pas savo šeimą Lietuvoje“, – tęsė advokatas.

Kitam lietuviui atstovaujantis advokatas Andrew Wesley sakė, kad jo ginamasis turėjo mažai finansinės naudos iš šios veiklos. Esą į šalį is atvyko tikėdamasis geresnio darbo. Lietuvis turi šeimą ir draugų Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius