-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 04 15

Bausmės dėl motinos nužudymo Airijoje laukianti lietuvė Greta Dudko kalėjime prekiavo narkotikais

Savo mamą per Kūčias nužudžiusi ir dėl šio nusikaltimo bausmės Airijos kalėjime laukianti Lietuvos pilietė Greta Dudko vėl sėdo į teisiamųjų suolą. Paaiškėjo, kad belaukdama nuosprendžio žmogžudystės byloje Limeriko kalėjime 36 m. G.Dudko ėmėsi kito nusikalstamo verslo – prekybos narkotikais. Per kratą pas G.Dudko rasta įvairių narkotikų už 234 eurus ir mobilusis telefonas, rašo limerickleader.ie.
Greta Dudko
Greta Dudko

Teisme ji pripažinta kalta dėl neteisėto disponavimo narkotikais. G.Dudko turėjo heroino ir kanapių. Taip pat pas ją rasta automobilio BMW raktelių imitacija – mobilusis telefonas.

G.Dudko teisme kategoriškai neigė turėjusi narkotikų ar jais prekiavusi. Tuo tarpu turėjusi telefoną moteris pripažino. Ji tikino, kad jis jai buvo reikalingas palaikyti kontaktui su asmeniu, kuris grasina jos šeimai. Tiesa, kas tas asmuo, moteris teisme pasakyti nesutiko.

Ji nuteista 5 mėnesiams kalėjimo už neteisėtą narkotikų laikymą su tikslu juos parduoti ir dar 4 mėnesiams už neteisėtą naudojimąsi ryšio priemone.

Slauge dirbusi G.Dudko Airijoje gyveno nuo 2002 m. Ji turi septynerių metų sūnų, kuris yra Airijos pilietis.

Į kalėjimą G.Dudko pateko po to, kai Kūčių vakarą būdama girta nužudė savo mamą Aną Butautienę. G.Dudko kaltė dėl žmogžudystės jau yra įrodyta, tik kol kas už tai teismas jai nėra paskyręs bausmės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius