-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 14

Dar negimusio kūdikio netekusi emigrantų pora Škotijos ligoninėse išgyveno košmarą

Škotijos Aberdyno mieste gyvenančių lietuvių pora neteko dar negimusio kūdikio ir kaltina šalies medikus nerūpestingumu bei atmestina pacientų priežiūra. Keturias savaites įsčiose negyvą vaisių nešiojusios moters draugas tvirtina, kad didžiulius skausmus ir komplikacijas jai teko iškęsti tik dėl to, kad yra imigrantė.
Škotijos lietuviai įsitikinę, kad  gydytojai juos ignoravo, nes yra kitataučiai.
Škotijos lietuviai įsitikinę, kad gydytojai juos ignoravo, nes yra kitataučiai. / Flickr.com

Susikrimtęs lietuvis prašė neatskleisti savo ir draugės tapatybių, tačiau noriai papasakojo, kokį košmarą išgyveno Škotijos ligoninėse. Pateikiame jo pasakojimą.

„Sužinoję, kad mano draugė laukiasi, tiesiog tryškome džiaugsmu. Gal ir blogai padarėme, kad visiems apie tai pranešėme, juk sakoma, kad iki trijų mėnesių geriau niekam nesakyti. Viskas buvo gerai iki dvyliktos nėštumo savaitės, kuomet apsilankėme poliklinikoje atlikti pirmosios echoskopijos procedūros.

Džiugi diena apkarto

Procedūrą atlikdama gydytoja, pažiūrėjusi į mane paklausė, kiek savaičių mūsų kūdikiui, atsakius, kad dvylika, ji nustatė keistą veido išraišką. Įprastai škotai visada šypsosi (nors neaišku, ar nuoširdžiai), tad ta mimika mane nustebino. Tuomet ekrane ji pradėjo matuoti kūdikį, tačiau aš dar nieko blogo neįtariau, nes tai gydytojų darbas. Baigusi procedūrą gydytoja paklausė, ar norėsime nuotraukos, ir davė vieną iš atspausdintų.

Paklausus, kas nutiko ir kodėl mums reikės tą daryti, ji atsakė: „Man labai gaila, bet tai – ne jūsų kūdikis.“

Pildydama dokumentus procedūrą atlikusi medikė pasakė, kad mums reikės vykti į kitą miestą tyrimams ir nedelsiant. Paklausus, kas nutiko ir kodėl mums reikės tą daryti, ji atsakė: „Man labai gaila, bet tai – ne jūsų kūdikis.“

Nieko nesupratau, tad paklausiau, ką ji turi omenyje. Pasakė, kad pagal dydį kūdikis mirė įsčiose sulaukęs 8 savaičių, jo širdelė nebeplaka. Nesupratome, kodėl ji davė mums mirusio kūdikio nuotrauką, tad grąžinome ją atgal.

Su drauge negalėjome vienas kitam pasakyti nė žodžio, mačiau, kaip jai skaudu, ji matė, kad man – taip pat. Kalbėjomės apie bet ką, tik ne tą siaubingą naujieną. Akušerė paskambino į kitą ligoninę ir paaiškinusi situaciją pranešė, kad mes netrukus atvyksime. Nuvažiavome ten savo automobiliu apie 12 valandą dienos. Mus pasitiko studentė ir palydėjusi į laukiamąjį pranešė, kad tuoj ateis akušerė ir apžiūrės draugę.

Gydytoja sugebėjo pasirodyti mums pralaukus valandą. Atėjusi su ligos istorija rankose pareiškė užuojautą ir pradėjo klausinėti. Klausė, ar draugė nekraujuoja, ar nejaučia spazmų, ar taip jai yra nutikę anksčiau, ar yra kam nors alergiška, ar yra operuota su narkoze, koks jos kraujo spaudimas ir panašiai. Turbūt tai normalu, nes jai rengėsi atlikti kūdikio pašalinimo operaciją.

Paklausus, nuo ko galėjo mirti vaikas, mums atsakė, kad persileidimą patiria 1 iš 5 moterų. Tačiau mano draugei taip nenutiko, kūdikis mirė viduje, o pasiteiravus, kodėl organizmas jo nepašalino, kaip svetimkūnio, gydytoja atsakė, kad iki šiol medikai šio reiškinio priežasčių neišsiaiškino, tačiau tokia situacija, esą, normali.

Gydytojai paklausus, kokiu būdu norėtume atlikti išvalymą, pasirinkome operaciją su pilna narkoze. Prieš ją buvo liepta nieko nevalgyti ir iš ryto išgerti dvi tabletes kas valandą. Jai išėjus atnešti tų dviejų tablečių laukėme dar valandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius