Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 03

Didžioji Britanija sieks europiečius imigrantus palikti be pašalpų

Didžiosios Britanijos vyriausybė nemokės socialinių pašalpų imigrantams iš Europos Sąjungos (ES) šalių po išstojimo iš Bendrijos.
Theresa May
Theresa May / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šalies premjerei Theresai May artimi šaltiniai teigia, kad vyriausybė sieks nebemokėti socialinių išmokų darbuotojams iš ES šalių norint atbaidyti nekvalifikuotus ir už mažus atlyginimus pasiruošusius dirbti žmones.

Iš šiuo metu šalyje esančių daugiau nei dviejų milijonų ES piliečių apie 300 tūkst. gauna socialinę paramą. Anot ekspertų, tokia vyriausybės pozicija reiškia, kad Jungtinė Karalystė gali bandyti likti bendroje rinkoje ir visiškai neuždrausti imigracijos. Šalies ekonomikos augimas priklauso nuo kvalifikuotos darbo jėgos pasiūlos.

Socialinių pašalpų sumažinimas sutaupytų pinigų biudžetui, sustabdytų nekvalifikuotų darbuotojų srautą bei tikėtina prisidėtų prie greitesnio atlyginimų augimo. Tačiau kritikai teigia, kad tokia vyriausybės strategija gali skaudžiai atsiliepti žemės ūkio ir maisto pramonės verslo šakoms, nes jose dažniausiai dirbti nori žemą kvalifikaciją turintys imigrantai.

Statistika rodo, kad imigrantai į šalies biudžetą įneša daugiau nei 2 milijardus svarų kasmet, tačiau visuomenėje susidariusi nuomonė, kad jie linkę gyventi iš pašalpų.

VIDEO: „Brexit“ pasekmės: svarbiausi faktai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius