Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 02

Emigrantų Naujieji metai: Londono lietuviai šventė kebabinėje

Restoranų ir salių vakarėliams nuoma Londone Naujųjų metų naktį kainuoja tūkstančius. Negana to, laisvos vietos išgraibstomos likus keliems mėnesiams iki šventės. Keliasdešimt Londono lietuvių, neradę įprastos vietos šventei, išsinuomojo kebabinę ir ją pavertė tikrų tikriausia pasaulio garsenybių puota.
Kebabinė, kurią lietuviai transformavo į pokylių salę.
Kebabinė, kurią lietuviai transformavo į pokylių salę.

Likus mėnesiui iki Naujųjų sutikimo ne vieną renginį suorganizavusios Neringa Piestytė ir Ramunė Smigelskytė ėmėsi ieškoti vietos, kurioje tilptų 30 žmonių, tačiau susidūrė su gausybe problemų. Ieškant restoranų, siūlančių šventinę programą, lietuvės apsilankė dešimtyje skirtingų vietų. Vienos atsisakė priimti šeimas su vaikais, kitose nebuvo specialiai vaikams skirtos programos.

Paieškų metu sustojus pavalgyti kebabų užkandinėje moterims šovė išganinga mintis – paklausti savininkų, gal jie sutiktų pagelbėti būriui lietuvių šeimų.

„Nedrąsiai paklausėme ir jie sutiko. Netradicinę, erdvią užkandinę mums sutiko išnuomoti nuo 8 val. vakaro iki 2 val. nakties. Restoranų kainos tai nakčiai siekė 1000–1500 svarų, mes už kebabinę mokėjom 150 svarų“, – džiaugėsi N.Piestytė.

Restoranų kainos tai nakčiai siekė 1000–1500 svarų, mes už kebabinę mokėjom 150 svarų.

Radusios patalpas moterys suskubo jas puošti, nesinorėjo, kad susirinkusieji jaustųsi lyg greito maisto įstaigoje. Kebabinę lietuvės išdabino smulkmeniškai ir šventiškai iki menkiausios detalės.

Atskiras įstaigos patalpas atskyrė užuolaidomis, vaikams įrengė pramogų zoną, puošniais audeklais uždengė sienas, iškabino daugybę kalėdinių lempučių, pripūtė 150 šventinių balionų, kurie dengė lubas.

„Kelios valandos darbo ir paprasta užkandinė pavirto tikrų tikriausia oaze. Visi atvyko pasipuošę, moterys – su ilgomis vakarinėmis suknelėmis, vyrai kostiumuoti. Iš lauko atrodanti lyg paprasta kebabinė viduje atrodė pasakiškai.

Turėjome žymių žmonių fotostendų, kurie atliko „Madame Tussauds“ vaškinių figūrų muziejaus vaidmenį. Susirinkusieji galėjo nusifotografuoti su Kim Kardashian, Elviu Presley'iu ar Marilyn Monroe“, – pasakojo renginio sumanytoja.

Žvaigždės kebabų užkandinėje

Nors naujamečiai vakarai su specialia programa bei vakariene Londone kainuoja iki kelių šimtų vienam asmeniui, kebabinėje šventę lietuviai kišenes patuštino vos po 20 svarų sterlingų. Organizatorių teigimu, tiek reikėjo nuomai bei šventinėms dekoracijoms.

Svečių N.Piestytė ir R.Smigelskytė paprašė atsinešti užkandžių, o pakistanietis įstaigos savininkas sutiko už papildomą 40 svarų sterlingų mokestį patiekti karštų avienos šonkauliukų su ryžiais bei daržovėmis.

Renginį pati vedusi moteris teigia sugalvojusi pramogų vaikams, žaidimų suaugusiems, o vidurnaktį pakvietusi draugus į lauką stebėti šventinių fejerverkų. Unikalios idėjos autorės, sukūrusios įsimintiną šventę savo ir draugų šeimoms, juokėsi, kad net joms pačioms ši mintis kartais rodėsi juokinga.

„Nusprendėme, kad vyrai dėvės smokingus, o moterys – apsirengs kaip kokia nors pasaulinio garso žvaigždė. Skambėjo taip kvailai... Būsime žvaigždės kebabų užkandinėje. Kai tuo tarpu visi kiti bando gauti vietas kuo prabangesniuose restoranuose“, – šmaikštavo N.Piestytė.

Lietuvių šventė puikiai pasisekė. Ir nors organizatorės gruodžio 31-ąją nuo ankstyvo ryto plovė, šlavė ir dabino kebabinę, o po renginio teko surinkti visas dekoracijas, susirinkusieji liko patenkinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius