Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 16

Gražus poelgis: Londono lietuvė vienišus tautiečius pakvietė šventinės vakarienės

„Labas rytas visiems!!! Kviečiu jus, kuriems liūdna ir neturite su kuo švęsti Kalėdas, kurių šeimos gal toli, o gal tiesiog nėra, praleisti vakarą prie stalo porai valandų. Lauksiu jūsų gruodžio 23 d. nuo 19 iki 21 valandos. Apsirenkite šventiškai, atsineškite mažą dovanėlę, simboliškai, nesvarbu kokią, kad galėtume apsikeisti. Lauksiu jūsų, su pagarba, Rima“, – tokią žinutę Londono lietuvė paskelbė socialiniame tinkle.
Kūčių vakarienė.
Kūčių vakarienė.

Vakarų Londone gyvenanti tautietė sukviesti emigrantus prie vieno stalo restorane sugalvojo ne šiaip sau. Moteris tikina, kad daugybė lietuvių čia – vieniši. „Prieš daug metų aš su kūdikiu ant rankų netekau namų. Buvo šventės, vaikščiojau gatvėmis, ėjau palei Katedros aikštę ir labai nenorėjau gyventi. Ėjau ir verkiau, visi atrodė labai laimingi, tik aš viena – ne.

Manau šioje šalyje yra daug vienišų žmonių. Prieš šventes kyla depresija, vienišiems tampa dar sunkiau. Bendraudama su žmonėmis pastebėjau, kad daugeliui trūksta pokalbių, draugystės. Taip pat, susipažinus su daugiau lietuvių, galima sulaukti pagalbos, jei reikės, gal vienas mokės ar žinos daugiau už kitą, galės patarti. Būti su savais labai smagu“, – su 15min savo patirtimi dalijosi moteris.

Lietuvė pakvietė emigrantus vakarienės.
Lietuvė pakvietė emigrantus vakarienės.

Pašnekovės teigimu, šiuo metu į susitikimą ateiti planuoja apie 10 emigrantų, tačiau vis dar neaišku, kiek jų bus iš tiesų. Vakarinėje Anglijos miesto dalyje gyvena daugybė tautiečių, tačiau jie nėra tokie vieningi, kaip įsikūrę rytuose.

Gyvenimas ne toks geras, kaip atrodo

„Gal kai kurie nenori rašyti, bijo ar gėdijasi. Gal jie atėję pažiūrės iš lauko pro langą, ar kažkas susirinko? Ne visi – lengvai bendraujantys. Kai kurie lietuviai vaidina drąsius, bet iš tikro jie nėra tokie. Aš dirbusi aptarnavimo sferoje, tad galiu bendrauti su bet kuo, bet irgi šiek tiek jaudinuosi, juk nepažįstu tų žmonių“, – sakė Rima.

Moteris įsitikinusi, kad daugybės emigrantų gyvenimai užsienyje visai kitokie, negu atrodo aplinkiniams. Nors ji norėtų tautiečius sukviesti į savo namus, neturi tokios galimybės, tad susitikimo dieną parinko kuo arčiau svarbiausios metuose šeimos šventės.

„Dauguma žmonių čia – vieni, jų šeimos likusios Lietuvoje. Žinau, kad jie siunčia dovanas, vaidina, kad viskas gerai, bet nėra taip, kaip atrodo. Kartais gera susirinkti ir pamatyti, kad tu – ne vienas toks.

Ne visi turi šeimas, poras ir net maisto ant stalo. Į susitikimą lietuvius pakviečiau ne per Kūčias, nes mūsų šeima laikosi lietuviškų tradicijų ir vakaroja visi kartu, niekur nevaikšto. Į savo namus negaliu priimti visų žmonių, tiesiog per maža vietos“, – neslėpė Rima.

Savo gamintais cepelinais prekiaujanti emigrantė tikina per keletą metų gyvenimo Londone labai pasiilgusi saviškių. Nors tokį susitikimą ji organizuoja pirmą kartą, ateityje planuoja suburti vakaruose gyvenančias lietuves mamas su mažais vaikais: „Būrelis moterų galėtų padėti viena kitai prižiūrėti vaikus, kol kitos, pavyzdžiui, sportuoja.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius