Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 16

JK tyrėjai atskleidžia kraupių detalių apie lietuvės nužudymą

„Channel 4“ televizijos laida „24 Hours in Police Custody“ neseniai parodė reportažą apie Anglijos lietuvių išgertuves, pasibaigusias 48-erių moters mirtimi.
Kęstutis Baužys
Kęstutis Baužys / Jungtinės Karalystės policijos nuotr.

Kaip rašo portalas cambridge-news.co.uk, Kembridžšyro policija reportaže paaiškina, kaip Kęstutis Baužys nužudė savo draugę.

Džilva Butienė buvo pažeidžiama moteris, įsipainiojusi į kontroliuojamus santykius su vyru, kuris tapo jos žudiku.

2017-ųjų balandį lietuvė gyveno Kembridžšyre, Visbiče. Ji atvyko į Jungtinę Karalystę iš Lietuvos, pas Kęstutį, kurį pažinojo nuo mokyklos laikų.

Moteris nekalbėjo angliškai, neturėjo mieste artimų bičiulių. Jai buvo sudėtinga susirasti darbą, nes sirgo vėžiu ir turėjo bėdų dėl alkoholio. Tai, anot portalo, reiškia, kad ji buvo visiškai priklausoma nuo K.Baužio. Be to, šis prieš moterį smurtavo.

Kelis mėnesius prieš jos nužudymą, Džilva lankėsi pas gydytoją, kuris pastebėjo, kad jai sulaužyti šonkauliai. Ji pas gydytoją atėjo todėl, kad kankino nerimo priepuoliai.

Buvęs darbdavys pasakojo, kad ji buvo „maža, švelni, smulkutė“, visiška priešingybė K.Baužiui, kuris buvo tvirto sudėjimo, „naudojo steroidus“.

Kaip Džilva Butienė buvo nužudyta?

2017-ųjų balandžio 5 d. jos kūnas buvo rastas Visbiče greitosios pagalbos medikų. Jie buvo iškviesti 20.30 val. Ant jos lūpų, veido, rankų buvo nubrozdinimų.

K.Baužys medikams aiškino, kad ji nusivertė nuo laiptų ir taip esą nutiko dėl to, kad buvo girta. Vis dėlto gydytojams tai pasirodė įtartina, buvo iškviesti pareigūnai.

Tolesnis tyrimas atskleidė, kad K.Baužys lankėsi netoliese esančioje parduotuvėje maždaug 20 val., nusipirko alkoholio, o atsiskaitydamas už jį pardavėjai pasakė, kad jo žmona nekvėpuoja. Jis taip pat paprašė praeivės paskambinti greitajai, tačiau moteris nekalbėjo angliškai ir paprašė savo sūnaus pagalbos. Jis ir iškvietė medikus.

Skrodimas parodė, kad moteris mirė dėl pilvo traumos – jos kepenys buvo sužeistos dvejose vietose.

Iš pradžių Džilvos mirtis nepasirodė įtartina. Vis dėlto po skrodimo įtarimų padaugėjo ir pareigūnai ėmėsi detalesnio tyrimo.

Įtariamasis buvo sulaikytas, kai pareigūnai jį aptiko gyvenantį miške, palapinėje prie Visbičo.

„Tai buvo baisus smurto namuose atvejis. K.Baužys melavo, kad Dž.Butienė pati susižeidė. Ekspertai nustatė, kad tokie sužeidimai gali būti patirti tik užpuolimo metu, iškritus iš antro aukšto arba patekus į automobilio avariją neprisisegus diržo“, – aiškino inspektorius Alanas Page'as. Anksčiau pareigūnai pranešimų apie smurtą šiuose namuose nėra sulaukę.

2017 m. rudenį jis pripažintas kaltu ir nubaustas kalėti iki gyvos galvos, bausmę atliekant mažiausiai 17,5 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius