Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 31

Lietuva iki šiol Švedijos nepaprašė perduoti septynmečio Gabrieliaus Bumbulio

Šeštadienis yra ketvirtoji diena, kai pirmadienį dingęs ir Švedijoje surastas septynerių metų Lietuvos pilietis Gabrielius Bumbulis prižiūrimas Švedijos vaikų teisių apsaugos tarnybos. Nors, pagal dvišalę Lietuvos sutartį su Švedija, vaikas turėtų būti perduotas Lietuvai, kol kas, 15min.lt šaltinių duomenimis, Lietuva nė neišsiuntė prašymo tai padaryti.
Norvegijoje paskelbta Gabrieliaus Bumbulio paieška
Norvegijoje paskelbta Gabrieliaus Bumbulio paieška / Norvegijos policijos nuotr.

„Švedai pakraupę. Laiko berniuką jau ketvirtą parą, o iš Lietuvos dar nė nesulaukė prašymo jį perduoti. Norvegija jau seniai tai padariusi. Vaiko likimas kabo ant plauko, o šeštadienį berniuko šeimai nė nepavyksta normaliai susisiekti su Lietuvos ambasada, užsienio reikalų ministerija, vaiko teisių tarnyba“, - 15min.lt teigė G.Bumbulio šeimai artima moteris, nenorėjusi būti įvardinta.

Pasak jos, G.Bumbulio mama su advokate šeštadienį pačios vyksta į Švediją rūpintis, kad berniukas būtų perduotas Lietuvai, o ne grąžintas į Norvegiją.

15min.lt Lietuvos Užsienio reikalų ministerijos apie šią situaciją teiravosi penktadienį, tačiau iki šiol jokio atsakymo ministerija nepateikė.

Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Vaiko teisių apsaugos ir pagalbos skyriaus vedėja penktadienį Jelena Semionova sakė, kad tarnyba ir Lietuvos Užsienio reikalų ministerija domisi šia situacija ir susisiekė su G.Bumbulio mama, kuriai teisės į vaiką nėra apribotos.

„Ta valstybė, kurioje berniukas rastas, turėjo pirmiausia informuoti Lietuvą, kad mes galėtume jį parsivežti į Lietuvą. Deja, atrodo, kad ten situacija sudėtinga. Atrodo, kad to daryti nelabai norima“, – penktadienį sakė J.Semionova.

G.Bumbulio paiešką Norvegijos policija paskelbė pirmadienio vakarą. Policijos duomenimis, vaikas dingo per susitikimą su biologine motina Moldės mieste. Buvo skelbiama, kad prie boulingo klubo nenustatytos tapatybės vyras vaiką įsodino į tamsiai žalią furgoną ir išvežė.

G.Bumbulio motina Norvegijos policijos buvo apklausta dėl vaiko pagrobimo. Moteriai pareikšti įtarimai melavus pareigūnams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius