-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 10 29

Lietuvis Airijoje išvengė kalėjimo: tokios bausmių praeities teisėjas nematė 15 metų

Airijoje lietuvis Vaidas Dapsys išvengė belangės – teisėjas neskyrė vyrui įkalinimo bausmės už prasižengimus prie vairo, nors ir prisipažino, kad per pastaruosius penkiolika metų teisėsaugos srityje jam dar nėra tekę matyti tokios prastos bausmių praeities vieno asmens byloje.
Airijos policija įvykio vietoje
Airijos policija / „Scanpix“/AP nuotr.

Kaip rašo breakingnews.ie, 44-erių vyras buvo kaltinamas vairavimu neblaiviam, vairavimu be vairuotojo pažymėjimo ir automobilio draudimo.

Lietuvio vairuojamas automobilis buvo sustabdytas dar pernai rugsėjį pietvakarių Airijoje, Kovo mieste. Patikrinus vairuotojo girtumą nustatyta, kad jis daugiau nei du kartus didesnis, nei leistina.

Teisėjas prisipažino, kad per penkiolika metų teisėsaugos srityje jam dar nėra tekę matyti tokios prastos bausmių praeities vieno asmens byloje.

Teisėjas Brianas Sheridanas nuosprendžio paskelbimo metu atskleidė, kad lietuvis iš viso baustas 34 kartus, o iš jų net tris kartus už vairavimą apsvaigus nuo alkoholio ir šešis kartus už automobilio vairavimą neturint vairuotojo pažymėjimo.

Lietuvio gynėjas teisme sutiko, kad jo kliento patirtis nėra pati geriausia, tačiau pažymėjo, kad vyras taisosi – nuo šių metų pradžios nebevartoja alkoholio, įsidarbino statybose.

„Jo praeitis buvo chaotiška, tačiau dabar jam sekasi gerai“, – sakė gynėjas Donas Ryanas.

Lietuviui už vairavimą esant neblaiviam teismas paskyrė šešių mėnesių įkalinimo bausmę, jos vykdymą atidedant dvejiems metams. Jam tai pat uždrausta šešerius metus vairuoti transporto priemonę – tokių bausmių vyras sulaukė dviejų, po vieną už vairavimą apsvaigus nuo alkoholio ir vairavimo be automobilio draudimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius