-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 13

Lietuvis, Airijoje trenkęs 11-metei, išvengė kalėjimo: prekybos centre būta provokacijų

43-ejų valytojas 11-metei mergaitei sudavė per veidą po to, kai pamatė ją pilant vandenį ant savo išsigandusios žmonos galvos. Kaltinamojo nuosprendžio vyras išvengė.
Airijos policija
Airijos policija / 123rf.com nuotr.

Kaip skelbia portalas breakingnews.ie, Eniso apylinkės teismas vieno vaiko tėvą Redą Jokną iš Šanono prripažino kaltu dėl vietinio vaiko užpuolimo rugsėjo 8 d. Incidentas įvyko „SkyCourt“ prekybos centre, Šanone.

Vis dėlto teisėjas Johnas Kingas nusprendė R.Joknai skirti probaciją ir 500 svarų paaukoti labdarai.

Taip nuspręsta po to, kai buvo patvirtinta, kad prieš užpuolimą įvyko provokacija. Ne vienas verslininkas „SkyCourt“ prekybos centre išreiškė paramą lietuviui.

Teisėjas Kingas teismui pareiškė: „Negalite mušti 11-mečio vaiko – nesvarbu, kas benutiktų.“

R.Jokna ir jo žmona – valytojai. Abu jie dirba minėtame prekybos centre. Pasak R.Joknos advokatės Taros Godfrey, jos klientas buvo smarkiai provokuojamas darbo metu, todėl jis puolė 11-metę mergaitę.

T.Godfrey teigė, kad prie jo kliento žmonos grupė jaunuolių nuolat kabinėdavosi, užgauliojo ją. Tuomet R.Jokna praėjusių metų rugsėjo 8 d. sulaukė susinervinusios žmonos skambučio.

Pareigūnų ataskaitoje teigiama, kad R.Jokna pasakojo, jog jo žmona verkė, buvo susinervinusi dėl grupelės vaikų ir skundėsi, kad jie vis dar prie jos kabinėjasi.

R.Jokna netrukus atskubėjo pas žmoną ir pamatė mergaitę, pilančią vandenį ant jo žmonos galvos.

Jis paprašė vaikų išeiti, o šie jam atšovė: „Tu lenkas vargšas, ar nori truputį sulčių?“

R.Joknos teigimu, po šio incidento vienas iš vaikų ėmė verkti ir jie išėjo. Tuomet vyras pamatė, kad ant jo žmonos krūtinės buvo išlietos sultys, o kelnės apmėtytos picos gabaliukais.

Advokatė tikino, kad provokacijos ir toliau tęsiasi. Ji pasakojo, kad birželio mėnesį į R.Jokną buvo mesti pripūsti prezervatyvai, jis buvo užgauliojamas, prie jo nuolat buvo kabinėjamasi.

Ji teigė, kad 11-metė buvo sugadinusi R.Joknos partnerės krepšį tą pačią savaitę „Lidl“, Šanone.

Seržantas Aidenas Lonerganas teigė, kad 11-metė pasirinko nepateikti pareiškimo prieš vyrą, o byloje buvo vykdomos ypatingos provokacijos.

T.Godfrey sakė: „Mano klientas nuoširdžiai gailisi dėl to, ką padarė. Jis neturėjo daryti to, ką padarė. Jis puikiai supranta, ką padarė neteisingai“. Ji taip pat tikino, kad ne vienas verslininkas „SkyCourt“ prekybos centre pateikė paramą lietuviui.

T.Godfrey pacitavo vieną iš paramos laiškų: „Nemanau, kad R.Jonos veiksmai buvo teisingi ar tinkami, tačiau aš žinau, kad nuolat kyla problemų dėl netinkamo paauglių, besilankančių centre, elgesio – jie šaiposi iš personalo, kuris palaiko švarą centre, taip pat iš apsaugos darbuotojų.

Kitas žmogus taip pat išreiškė savo nuomonę: „Mes matome, kaip Redas kartais sunkiai dirba, kad susidorotų su kylančiais sunkumais tądien ar tą savaitę – dėl netinkamo jaunų visuomenės narių elgesio ir žmonių, paliekančių tualetą apgailėtinomis sąlygomis.“

Dar vienas kolega jį apibūdino kaip labai patikimą, mandagų ir kruopštų darbuotoją. Jaunuoliai jau kurį laiką esą kėlė problemų minėtame prekybos cente.

Lietuvis teisme sakė nesididžiuojantis dėl to, ką padarė ir dėl to apgailestaujantis.

Advokatės teigimu, jos ginamasis Airijoje gyvena aštuonerius metus ir anksčiau nėra nusikaltęs. Jis kartu su partnere augina dešimtmetį vaiką. Pasak advokatės, po incidento vyras apie tai informavo savo vadovus, tačiau darbo vietos neprarado.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius