-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 02 01

Lietuvis nuteistas Jungtinėje Karalystėje: įkliuvo su 400 tūkst. svarų grynųjų

Lietuvis Gintaras Kondrotas iš pradžių pareigūnams tvirtino, kad nieko nežino apie 439 140 svarų, paslėptus po skalbimo miltelių dėžėmis ir įvairiais ryšuliais, kai jo furgonas buvo sustabdytas Poplare, Jungtinėje Karalystėje.
Gintaras Kondrotas
Gintaras Kondrotas / JK policijos nuotr.

Kaip skelbia portalas eastlondonadvertiser.co.uk, lietuvis atsisakė pareigūnams atskleisti penkių mobiliųjų telefonų, kurie buvo konfiskuoti, PIN kodus.

Vis dėlto praėjusį mėnesį Vulidžo Karūnos Teisme jis pripažino esantis kaltas dėl pinigų plovimo ir buvo nuteistas ketveriems metams kalėjimo.

G.Kondrotas buvo užfiksuotas per susitikimą su vyru, kai šis jam perdavė didelį krepšį pinigų. Šis krepšys buvo įdėtas į furgono galą.

Vyrai vienas kitam paspaudė rankas ir lietuvis tuomet išvažiavo.

Kai pareigūnai jį sustabdė, furgone aptiko 19 grynųjų pinigų krūvelių pirkinių krepšyje, dar keturis – kuprinėje. Taip pat jie rado minėtus mobiliuosius telefonus.

Anot pareigūnų, lietuvis iš pradžių neigė ką nors žinantis apie pinigus ir kaip jie atsidūrė furgone. Jis taip pat atsisakė pasakyti PIN kodus nuo penkių mobiliųjų telefonų.

Pareigūnai žadėjo ir toliau daryti viską, kad sustabdytų organizuotas nusikaltėlių grupes, ir tam pasinaudos visais įmanomais įrankiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius