Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 04

Lietuvis siautėjo ligoninėje – už tai kalės 21 mėnesį

Didžiojoje Britanijoje, Halo mieste, dėl lūžusios kojos atsidūręs lietuvis kaip reikiant pasiautėjo. Kol personalas bandė jam pagelbėti, šis juos ir pacientus puolė, spjovė pareigūnui į veidą ir net grasino ligoninės apsaugininkui jį nužudyti. Didžiosios Britanijos Halo karūnos teismas skyrė lietuviui 21 mėnesį kalėjimo.
Mantvydas Berdovas
Mantvydas Berdovas / Didžiosios Britanijos policijos nuotr.

Kaip rašo portalas hulldailymail.co.uk, lietuvis jau pasirašė deportacijos dokumentus.

Anot portalo, žmogus, kurį apspjovė, yra ginkluotųjų pajėgų veteranas.

Lietuvis užpuolė būtinosios pagalbos darbuotoją, o tai teismams suteikia teisę skirti griežtesnę bausmę.

Prokuroras Philipas Evansas teigė, kad lietuvis Mantvydas Berdovas problemų ėmė kelti, kai gruodžio 8 d. 4.45 val. atvyko į ligoninę dėl lūžusios kojos.

„Medicinos darbuotojai nusprendė, kad reikia, jog šalia būtų apsaugininkų, nes kaltinamasis žodžiu ir fiziškai smurtavo prieš pacientus ir darbuotojus“, – konstatavo prokuroras.

Atvykęs apsaugininkas teigė išgirdęs „riksmus ir keiksmus bei pamatęs rankomis mojuojantį kaltinamąjį“. Jis paprašė lietuvio liautis. „Kaltinamasis kalbėjo užsienio kalba, tačiau apsaugininkas galėjo suprasti, kad šis kartoja žodį „f******“, – pasakojo Ph.Evansas.

Kiti pacientai padėjo sutramdyti lietuvį. Jis buvo nuvežtas į tuščią lūžių kliniką, kurioje, tikėtasi, jis nurims. Vis dėlto jis ir toliau elgėsi agresyviai, ragino apsaugininką su juo muštis.

Prokuroro žodžiais, M.Berdovas grasino apsaugininkui, kad pasibaigus jo pamainai, jis bus nebegyvas, kad jis sužinos, kur šis gyvena.

Galiausiai lietuviui vis dėlto buvo uždėtas gipsas. Tuomet bandžiusiam jį sulaikyti pareigūnui šis apspjovė į veidą.

Lietuvis pripažintas kaltu dėl visų jam pateiktų kaltinimų. M.Berdovas jau anksčiau du kartus teistas – už vairavimą išgėrus ir vagystes iš parduotuvės.

„Tesco“ parduotuvėje jis pavogė 56 svarus kainuojančius kvepalus.

Lietuvio advokatė Charlotte Baines teismui teigė, kad jos ginamasis į Didžiąją Britaniją atvyko būdamas nepilnametis ir ketino pagyventi čia pusmetį. Jos teigimu, visos lietuvio problemos kyla dėl piktnaudžiavimo alkoholiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius