Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 09 /18:02

Naujos detalės dvigubos žmogžudystės byloje Airijoje: žudikas mylėjosi su auka

Pernai birželį Airijoje aukų namuose mirtinai subadęs 27 m. Jolantą Lubienę ir jos aštuonmetę dukrą žudikas prieš tai turėjo „seksualinį kontaktą“ su auka. Tuo tarpu aukos draugė teigė, kad savo naujo bičiulio J.Lubienė bijojo ir kartais net miegoti eidavo šalia pasidėjusi peilį, paaiškėjo teisme bylą pagaliau pradėjus nagrinėti iš esmės, rašo irishmirror.ie. ir independent.ie.
Aurimas Andruška
Aurimas Andruška

Prokurorės Isobelės Kennedy teigimu, kaltinamasis 27 m. Aurimas Andruška į Airiją gyventi atsikraustė pernai vasarį ir įsidarbino miško ūkyje.

Nustatyta, kad iki tragedijos jis bendravo su auka. Birželio 11 d. – likus keturioms dienoms iki nužudymo – vyras apsilankė pas auką ir gavo dovanų kelis kompaktinius diskus.

„Jis atsinešė butelį romo ir turėjo seksualinį kontaktą su auka“, – teisme pranešė prokurorė.

Po dviejų ar trijų dienų A.Andruška vėl apsilankė pas J.Lubienę.

„Jis atsinešė butelį romo ir turėjo seksualinį kontaktą su auka“, – teisme pranešė prokurorė.

Klausiamas, kur buvo žmogžudystės dieną, A.Andruška pasakojo su dviem bičiuliais apsilankęs Kilarnyje, o vakare grįžęs į Kilorgliną ir dalyvavęs vakarėlyje pas kitus draugus.

Visi jie bus apklausti teisme, kartu su kitais liudytojais.

Draugė: jie susipažino internetu

Teisme apklausta J.Lubienės draugė Ramutė Normontė pasakojo žinojusi, kad su A.Andruška bičiulė susipažino suaugusiųjų pažinčių interneto svetainėje. Čia J.Lubienė buvo pasivadinusi "Snow White" slapyvardžiu.

Tačiau R.Normontė tvirtino, kad, nors J.Lubienė negyveno, kaip derėtų ištekėjusioms moterims ir pati pripažino siūliusi jai svarstyti skyrybų su Švedijoje gyvenančiu vyru galimybę.

Tačiau R.Normontė patikino, kad apie seksą su A.Andruška draugė nesipasakojo.

Bičiulės teigimu, nužudytoji netgi bijojo savo naujo pažįstamo ir po to, kai kartą jis prie jos kaimynų durų pasirodė visiškai girtas, net pradėjo miegoti šalia pasidėjusi peilį.

„Facebook.com“ nuotr,/Jolanta Lubienė (Santaitė) su dukra
„Facebook.com“ nuotr,/Jolanta Lubienė (Santaitė) su dukra

R.Normontė pripažino žinojusi, kad J.Lubienė buvo prašiusi apsaugos ir dėl savo vyro M.Lubio agresyvaus elgesio, o kartą mėginusi susižaloti pati.

Draugės tvirtinimu, J.Lubienės dukrai sulaukus pilnametystės jai turėjo būti išmokėta 50 tūkst. eurų draudimo išmoka dėl per avariją, kurioje dalyvavo ir tėvai, patirtų sužeidimų.

Įprastai, R.Normontės žiniomis, J.Lubienė puse etato dirbo virėja ir gyveno iš algos, vienišos motinos pašalpos ir vyro siunčiamų pinigų. Kartais nužudytoji skolindavosi pinigų iš vyro, kurį vadino Kevinu.

Facebook.com/Independent.ie nuotr./Aurimas Andruška
Facebook.com/Independent.ie nuotr./Aurimas Andruška

Šuo tebelojo

Teismas pirmuose posėdžiuose taip pat išgirdo J.Lubienės draugų ir artimųjų pasakojimus apie tai, kaip jos pasigedo.

Lemtingą šeštadienio vakarą J.Lubienė buvo pasižadėjusi savo seseriai, kad prižiūrės jos sūnų, tačiau į skambučius neatsiliepė. Draugės pasigedusi sekmadienį prie aukų namų atėjusi R.Normontė teisme pasakojo, kaip pro langus pamatė kraujo dėmes ir girdėjo be paliovos viduje lojantį šunį. Tuomet ji iškvietė policiją.

Abi aukos savo namuose Kilorgline, Kerio grafystėje, rastos žiauriai subadytos pernai birželio 15 dieną.

Abi aukos savo namuose Kilorgline, Kerio grafystėje, rastos žiauriai subadytos pernai birželio 15 dieną.

Atidžiai apžiūrėję namą pareigūnai nesurado jokių įsilaužimo požymių. Nenustatyta, kad iš namo būtų kas nors pavogta. Nesurastas ir nusikaltimo įrankis.

J.Lubienė žūties metu vilkėjo kasdieniais drabužiais, jos kūnas rastas virtuvėje, pirmame namo aukšte.

Mergaitės kūnas rastas vonioje antrame namo aukšte. Vonioje buvo ir mergaitės šuo.

J.Lubienė į Airiją atsikraustė 2006 m. Jos vyras M.Lubys prieš nelaimę apie pusmetį kartu su šeima negyveno, nes dirbo Švedijoje. J.Lubienė svarstė, ar kraustytis gyventi pas jį, ar grįžti į Lietuvą slaugyti sergančio tėvo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius