Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 05 /16:19

Norvegijos teismas grąžino Bendikams tris vaikų teisių gynėjų paimtas dukras

Trys Norvegijos Torvikbukto gyvenvietėje gyvenančių Bendikų dukros be priežasties buvo paimtos iš šeimos ir keturis mėnesius buvo priverstos gyventi su svetimais žmonėmis. Taip penktadienį nusprendė Norvegijos teismas. Teisėjai nurodė, kad sprendimas turi būti vykdomas labai skubiai.
Robertas Bendikas su žmona Tatjana ir dukromis
Robertas Bendikas su žmona Tatjana ir dukromis / „Youtube.com“ stop kadras

Dabar dukros turi būti grąžintos į šeimą.

Tiesa, R.Bendiko teigimu, Norvegijos vaikų teisių gynimo organizacija „Barnevernet“ nenori mergaičių atiduoti tuoj pat ir prašo palūkėti iki pirmadienio. Tėvai su tokia sąlyga nesutinka.

„Laukiame iš „Barnevernet“ atsakymo. Jie kalba apie grąžinimą pirmadienį, nes neva vaikus reikia paruošti, sudėti daiktus, bet mes nesutinkame. Nėra ko laukti. Turime vaikus atgauti šiandien arba rytoj. Kuo greičiau“, – 15min.lt. sakė R.Bendikas.

Vyras pasakojo, kad su dukromis jam nebuvo leidžiama net pasikalbėti šešias savaites. Kol kas mergaitės iš tėvo negalėjo išgirsti ir teismo sprendimo, grąžinančio jas namo.

Laikotarpį, kai teko kovoti dėl teisės auginti savo dukras, R.Bendikas vadina siaubingu. Vyras svarsto galimybę dėl nepagrįstai atimtų vaikų teismui skųsti Norvegijos vaikų teisių gynimo tarnybą. 

Tačiau kol kas vyras sako labiausiai besidžiaugiantis pagaliau pamatysiantis savo mergaites.

Su palankiu teismo sprendimu šiuo metu šeimą jau sveikina ir kaimynai, ir advokatai.

„Mūsų pirmas advokatas Ollas Bojjistas jau skambino, sakė, kad nuo 1986 m. tokie teismai nebuvo laimimi. Jis labai patenkintas. O mes labai jam dėkingi, nes jis padėjo visus pagrindus gynybai, jis visus skundus rašė. Labai mums padėjo. Ačiū jam. Vėliau Rusijos skirta advokatė taip pat daug padėjo, bet visus pagrindus padarė pirmas advokatas“, – dėkojo R.Bendikas.

Iš lietuvio Roberto Bendiko ir Rusijos pilietės Tatjanos Bendikienės šeimos trys dukros – 13 metų Evelina, 5 metų Emilija ir 3,5 metų Eliza buvo paimtos kovo 8 d.

Vaikai buvo paimti po to, kai vienos iš mergaičių draugė mokykloje papasakojo mačiusi, kaip R.Bendikas, jo žmona ir uošvė smurtavo prieš dukras.

Mokyklos direktorė iškart kreipėsi į vaikų teisių apsaugos organizaciją. „Barnevernet“ atstovai netrukus atėjo į Bendikų namus ir paėmė mergaites. Dabar teismas nustatė, kad mergaitės gali gyventi su savo šeima.

Prieš vykdama gyventi į Norvegiją Bendikų šeima gyveno Kaliningrado srityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius