Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 14 /16:50

Paauglį, Anglijoje išprievartavusį ir nužudžiusį 14-metę lietuvę, pripažinus kaltu, jos motina nepaliauja klausti, kodėl

Paauglys, kuris Anglijoje išprievartavo ir nužudė lietuvę 14-metę, o po to paliko jos pusnuogį kūną Vulverhamptono Vakarų parke ant suoliuko, penktadienį pripažintas kaltu.
Viktorija
Nužudyta mergaitė / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.
Temos: 2 Anglija Nužudymas

Mergaitės kūną balandžio 12 d. rado šunį vedžiojęs vyriškis.

Kaip skelbia BBC, jos motina, kuri byloje turėjo paneigti savo įsitraukimą į nusikaltimą, pranešė, kad jos dukra dingo, balandžio 12-osios išvakarėse.

16-metis, kurio tapatybė negali būti viešinama, neigė žudęs.

Jis pripažino, kad buvo susitikęs su lietuve ir turėjęs lytinių santykių su ja parke balandžio 11-ąją. Jo teigimu, jie santykiavo su merginos sutikimu.

Vulverhamptono Karališkasis Teismas pripažino jį kaltu dėl išprievartavimo ir nužudymo, tačiau kaltinimai santykiavus su jos kūnu po mirties buvo atmesti.

Susitikimas „juodajame name“

Paauglės kūnas po kraupaus nužudymo parke buvo palikta pusnuogė. Jos kūną rado šunį vedžiojęs vyriškis. Jis iš pradžių pamanė, kad ant suoliuko guli pripučiama lėlė, tik vėliau suprato, kad tai – lavonas.

Žudikas per feisbuką su auka lemtingą vakarą susitarė susitikti paviljone, esančiame minėtame parke, kuris dar vadinamas „juoduoju namu“.

Iš pradžių tvirtinęs, kad nematė jos mėnesius, jis galiausiai prisipažino su ja turėjęs lytinių santykių lemtingą vakarą, tačiau, jo teigimu, lietuvė buvo gyva ir jai viskas buvo gerai, kai pats išėjo namo.

Itin žiaurus nusikaltimas

Žudikas buvo itin žiaurus. Mažiausiai 21 kartą buku daiktu jis aukai smogė į galvą. Jai sulaužytas stuburas, subjaurotas veidas.

Jis išprievartavo ir nužudė ją, o tuomet 150 metrų tįsė jos kūną parku, kuriame paliko jį pusnuogį.

Kaltinamajai pusei atstovaujantis advokatas Jonathanas Reesas sakė, kad jos galva buvo smarkiai sumušta. Tyrėjai įvykio vietoje už kelių metrų nuo kūno rado tris jos išmuštus kraujuotus dantis.

Paauglys iki vasario 22 d. bus už grotų – iki probacijos pareigūnų ataskaitos. Tuomet jis ir išgirs, kokia bausmė jam skirta. Teisėjas Jeremy Bakeris sako, kad jo laukia „vienintelė bausmė“.

Mergaitės motina Karolina Valantinienė ir patėvis Saidas Valantinas turėjo teisme paneigti esantys nekalti dėl žmogžudystės. Mat patėvio DNR pėdsakų rasta ant mergaitės apatinių kelnaičių. S.Valantinas tikino neįsivaizduojantis, kaip jo DNR atsirado ant jos drabužių ir įvertino šiuos argumentus kaip „nepagrįstus“.

Teisme taip pat buvo išgirsta apie jo sudėtingus santykius su mergaite, kuri keliems mėnesiams buvo išsiųsta gyventi su biologiniu tėvu į Šiaurės Airiją. Taip nuspręsta jai dar kartą pabėgus iš namų.

Teisėjai taip pat išgirdo apie paauglės nesutarimus su motina.

Vis dėlto įrodymai buvo paauglio nenaudai. Vaizdo kameros užfiksavo kaip jis įeina į parką, jo pirštų antspaudus ant Viktorijos kruvinų sportbačių. Jis stengėsi paslėpti pėdsakus – ištrynė skambučių paauglei istoriją, bandė ieškoti ir kaip panaikinti feisbuko paskyrą. Vis dėlto įrodymų, kad jis būtų nuteistas, pakako.

Tyrėjai aptiko, kad paauglys paieškos sistemoje „Google“ ieškojo informacijos apie analinį seksą. Tyrėjai patvirtino, kad tokiu būdu prieš paauglės valią santykiauta ir su ja.

Motina negali patikėti tuo, kas įvyko

Mergaitės motina sakė, kad teisme kaltinamasis nė nepažvelgė į ją: „Galbūt todėl, kad jam gėda“.

„Aš dar negaliu suvokti, kad mums taip nutiko. Nepaliauju klaususi Dievo, kodėl ir už ką mums taip nutiko“, – kalbėjo jos mama.

Aš dar negaliu suvokti, kad mums taip nutiko. Nepaliauju klaususi Dievo, kodėl ir už ką mums taip nutiko, – kalbėjo jos mama.

Ji prisimena dukrą kaip drąsią ir pridūrė: „Mes kaip tėvai turime eiti per gyvenimą kartu su savo vaikais. Laukdami, kol jie užaugs, o mes pasensime“.

Teisėjas Jeremy Bakeris sakė esantis itin susirūpinęs dėl šio nusikaltimo smurto lygio ir vasario mėnesį nurodė atlikti psichiatrų ataskaitą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius