Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 20 /17:59

Per specialų Lietuvos ir Anglijos policijos reidą sulaikytas „lukšinių“ vadeiva Nerijus Lukšas

Nuo 2014 m. spalio 20 d. Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai kartu su kolegomis iš kitų valstybių Didžiosios Britanijos dalyvauja tarptautinėje specialiojoje policijos operacijoje „Trivium III“. Pareigūnai jau gali pasigirti vienu stambiu lietuvišku laimikiu – per šį reidą įkliuvo Šiauliuose ir Radviliškio rajone automobilius grobusios „lukšinių“ gaujos vienas vadeivų Nerijus Lukšas.
Prie Birmingamo ligoninės patruliuoja policija.
Prie Birmingamo ligoninės patruliuoja policija. / Reuters/Scanpix nuotr.
Šiaulių policijos nuotr./Nerijus Lukšas
Šiaulių policijos nuotr./Nerijus Lukšas

Specialioji policinė operacija „Trivium III“, organizuota Europos kelių policijos tinklo TISPOL ir Jungtynes Karalystės Centrinės greitkelių policijos valdybos, šį pirmadienį startavo dar neprašvitus – prieš 4 valandą.

Kelių policijos padaliniai iš įvairių ES šalių suvienijo pajėgas, siekiant eismo saugumo Europos šalyse.

Operacija, rengiama trečią kartą nuo 2013 metų, kaskart sulaukia vis daugiau dėmesio, o jos metu pasiekiama vis geresnių rezultatų.

Kelių policijos padaliniai iš įvairių ES šalių suvienijo savo pajėgas, siekiant eismo saugumo Europos šalyse.

Pirmadienis prasidėjo patikrinimais Jungtynės Karalystės keliuose. Patikrinimai koordinuojami iš bendro operacinio centro Didžiosios Britanijos širdimi vadinamo Birmingamo.

Specialusis tarptautinis reidas bus tęsiamas dar bent keletą dienų.

Policijos departamentas pirmadienį pavakarę papildomai informavo, kad šį rytą sulaikyta 5 lietuvių gauja, kurie įtariami vagystėmis ir kitais nusikaltimais. Tarp sulaikytųjų ir gaujos lyderis N.L. (gimęs 1981 m.), kuriam 2013 m. liepos 2 d. išduotas Europos arešto orderis.

15min.lt žiniomis, šis sulaikytasis yra Nerijus Lukšas – Šiauliuose ir Radviliškio rajone automobilius grobusių „lukšinių“ gaujos vienas vadeivų.

LKPB nuotr./Specialioje tarptautinėje policijos operacijoje „Trivium III“ dalyvauja ir Lietuvos pareigūnai.
LKPB nuotr./Specialioje tarptautinėje policijos operacijoje „Trivium III“ dalyvauja ir Lietuvos pareigūnai.

Visą savaitę Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnų dėmesys ir toliau bus nukreiptas į Didžiosios Britanijos keliais riedančias transporto priemones su Lietuvos registracijos numeriais, į jų vairuotojus ir keleivius. Bus siekiama nustatyti ieškomus, besislapstančius asmenis, tikrinama, ar vairuotojai turi teisę vairuoti, ar jų dokumentai yra galiojantys, ar transporto priemonės yra apdraustos, techniškai tvarkingos.

Šiaulių policijos nuotr./Nerijus Lukšas
Šiaulių policijos nuotr./Nerijus Lukšas

Taip pat didelis dėmesys bus sutelktas į pavojingai ir chuliganiškai vairuojančius, įstatymų reikalavimus linkusius pažeisti asmenis. Bus vykdomas ir prevencinis darbas, aplankytos lietuvių bendruomenės.

Antradienį planuojamos dvi masinės kelių policijos specialiosios priemonės, o trečiadienį – BBC ir TISPOL TV vykdys tiesioginę transliaciją gyvai.

Patirties jau turi

Kaip praėjusį pavasarį pasakojo 15min.lt, pastaroji 2014 m. specialioji policinė operacija „Trivium II“ vyko visoje Didžiosios Britanijos teritorijoje. Motyvuotai pasirinktose vietose buvo stabdomos transporto priemonės, tikrinami vairuotojai, keleiviai, šių asmenų dokumentai, vežami daiktai ir kroviniai, transporto priemonių dokumentai, techninė būklė.

Šią priemonę organizuoja Europos kelių policijos tinklas TISPOL. Joje dalyvauja ir EUROPOL (Europos policijos biuro) atstovai. 

Analogiška policinė priemonė „Trivium I" buvo organizuota ir 2013 m. liepos 15–19 d., joje sėkmingai dalyvavo Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai. Ši priemonė sulaukė didelio atgarsio Didžiojoje Britanijoje.

Lietuvos kelių policijos pareigūnai Europos kelių policijos tinklo TISPOL veikloje, t. y. atskirų darbo grupių darbe pradėjo dalyvauti 2004 metais. Šio tinklo rengiamose saugaus eismo akcijose dalyvaujama nuo 2006-ųjų gruodžio mėnesio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius