Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 01

Prostitutėmis Jungtinėje Karalystėje lietuves vertęs dirbti Romas Drulia pasiųstas už grotų

Romas Drulia, lietuves vežęs į Jungtinę Karalystę, vertęs dirbti prostitutėmis ir pats vadovavęs keturiems viešnamiams, atsidūrė už grotų.
Romas Drulia
Romas Drulia / Jungtinės Karalystės policijos nuotr.

Kaip skelbia portalas kentonline.co.uk, už tai jis už grotų praleis ketverius su puse metų.

Romas Drulia dvejus su puse metų išnaudojamas moteris vertė dirbti keturiuose viešnamiuose, kurie buvo įsikūrę Ročesteryje, Čathame, Gilinghame ir Maidstone.

Maidstono Karūnos teisme paaiškėjo, kad 35-erių lietuvis, jo mergina Aurelija Antanaitytė ir jo draugas Tomas Žiemys taip pat vadovavo keliems kitiems viešnamiams. Moterys, kurios pagal skelbimus kreipėsi dėl masažuotojų darbo arba ruošėsi skinti daržoves, galiausiai buvo paverstos sekso vergėmis, vos atvykusios į Jungtinę Karalystę. Viena jų buvo atvežta į vieną iš butų Čathame ir prigrasinta ruoštis laidotuvėms, jei tik nedarys to, kas jai liepiama.

„Kitai R.Drulia buvo pasakęs, kad merginos pradings ir joms bus sulaužyti kaulai“, – sakė tyrėjas Jamesas Lofthouse.

Dar kitoms esą buvo pareikšta, kad jos privalo dirbti prostitutėmis keturis mėnesius arba sumokėti po 1000 svarų – tada esą būtų paleistos.

Klientai mokėdavo 50 svarų už 15 minučių ir 120 – už valandą. Moterys pusę uždarbio privalėdavo atiduoti sąvadautojams ir sumokėti už nuomą po 70 svarų per savaitę.

Merginoms esą buvo liepta būti malonioms ir pasidažyti. Trys moterys buvo rastos dirbančios Maidstono viešnamyje, kai 2015-ųjų balandį buvo surengtas reidas, kitos trys buvo rastos Čathamo viešnamyje po dviejų mėnesių. R.Drulia į Jungtinę Karalystę atvyko 2000-aisiais, prieš tai dirbo vairuotoju ir statybose, pabėgo iš šalies su besilaukiančia drauge, tačiau sausį buvo sulaikytas pagal Europos arešto orderį Lenkijoje ir sugrąžintas atgal.

Jis pripažino du kaltinimus dėl prekyba žmonėmis seksualinėms paslaugoms teikti tarp 2014-ųjų gruodžio 1-osios ir 2015-ųjų balandžio 29-osios ir keturių kaltinimų vadovaujant viešnamiams, kuriuose buvo verčiamasi prostitucija, tarp 2013-ųjų kovo ir 2015-ųjų liepos 28-osios. Jis taip pat pripažino šešis kaltinimus dėl prostitucijos grandinės kontroliavimo tarp 2013-ųjų balandžio 1-osios ir 2015-ųjų spalio.

Du viešnamiai buvo uždaryti po kaimynų ir nuomininkų skundų.

Kaip skelbia portalas kentnews.co.uk, pareigūnai surinko telefoninius įrodymus, liudininkų parodymus, kurie patvirtino jo kaltę – jis iš tiesų vadovavo viešnamiams. Pats R.Drulia tvirtino, kad jis tiesiog užtikrino saugumą ir surinkdavo pinigus.

Jis aiškino, kad jam 31-erių T.Žiemys mokėjo apie 400 svarų per savaitę. Pastarasis buvo nuteistas praėjusių metų balandį – jam skirta trejų su puse metų kalėjimo bausmė po to, kai jis buvo pripažintas kaltu dėl dviejų kaltinimų kontroliuojant prostitucijos grandinę ir septynių kaltinimų vadovaujant viešnamiams.

Teisėjas Jeremy Carey teigė, kad R.Drulia neturėjo pastovios gyvenamosios vietos, jis bus deportuotas po to, kai atliks bausmę.

Jo mergina pagimdė vaiką 2015-ųjų spalį, sausį jai paskirtas namų areštas Lietuvoje. Vis dėlto greičiausiai ji nebus perduota Jungtinei Karalystei, kad jai čia būtų pareikšti kaltinimai.

Teisėjas J.Carey sakė, kad R.Drulia kontroliavo prostitutes ir vienu atveju grasino smurtu vienai iš merginų, kad ši darytų tai, kas liepiama.

Anot teisėjo, R.Drulia kartu su T.Žiemiu pasinaudojo moterų pažeidžiamumu.

Seržantas Jasonas Bothas sakė: „Aukoms atsirado naujo gyvenimo viltis su geresnėmis perspektyvomis, tačiau vietoj to jos buvo verčiamos dirbti nelegaliai prostitutėmis. Ne savo šalyse, nieko nebuvo šalia, kas tas moteris paremtų.“

„Laimei, aukos dabar grįžo pas savo šeimas ir joms suteikiama visa reikalinga pagalba“, – tęsė jis.

Anot J.Botho, šios moterys buvo pakliuvusios į šių dienų modernią vergiją. Tai pareigūnams labai sudėtinga išnaikinti.

„Padrąsinčiau bet ką, kuris įtaria, kad veikia viešnamis jų bendruomenėje, susisiekti su mumis. Visi pranešimai bus tiriami jautriai“, – žadėjo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius