Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 23

Žudikas iš Lietuvos, atėmęs iš trijų vaikų tėvą, sulaukė bausmės – kalės penkerius metus

Lietuvis žudikas, atėmęs trijų vaikų tėvo gyvybę, buvo nuteistas penkerių metų įkalinimo bausme. 36-erių Seamusas Bellas šventė savo keturių su puse mėnesio dvynių dukrelių krikštynas, kai sulaukė mirtino Vytauto Racio smūgio.
Airijos policija
Airijos policija / 123rf.com nuotr.

Kaip skelbia portalas thesun.ie, lietuvis Vytautas Racys smogė kultūrizmo treneriui Seamusui Bellui, kai pastarasis buvo susikišęs rankas į kišenes – dėl to krisdamas trenkėsi į šaligatvį su galva, negalėjęs į jį atsiremti rankomis. Lietuvis taip pasielgė esą įtūžęs, kad reikėjo laukti eilės prie biliardo stalo.

V.Racys Karikmakrose (Airija) pripažintas kaltu dėl trijų vaikų tėvo nužudymo vienoje iš Karikmakroso gatvių praėjusių metų sausio 20 d.

Teismas išgirdo, kad auka ir jo šeima leido laiką „Hughes pub“ Karikmakrose, nes šventė dukrelių Caros ir Avos krikštynas.

S.Bellas pasiskundė personalui, kad lietuvis be eilės reikalauja žaisti biliardą, nors jis dar nebaigęs savo partijos.

Kai S.Bellas su savo šeima išėjo iš baro, V.Racys pasekė jį gatve ir pastojęs kelią smogė jam.

S.Bellas galva trenkėsi į grindinį ir vėliau paniręs į komą ligoninėje mirė praėjusių metų birželį.

Teisėjas Johnas Aylmeris sakė, kad lietuvis dešine ranka smūgiavo iš apačios. Anot teisėjo, kaltinamasis pripažino, kad jaunasis tėvas buvo susikišęs rankas į kišenes, todėl tikėtina, kad krisdamas negalėjo atsiremti ant rankų ir išvengti smūgio galva į grindinį.

Teisėjas siūlė nubausti lietuvį septynerių metų nelaisvės bausme.

Tačiau atsižvelgęs į tai, kad lietuvis pripažino kaltę, bendradarbiavo su teisėsauga, gailėjosi dėl to, ką padarė, nusprendė skirti mažesnę bausmę.

V.Racys apgailestavo įvykdęs nusikaltimą. Beje, gimtojoje Lietuvoje jis jau baustas už seksualinę prievartą ir apiplėšimą.

Velionio partnerė Edel Tighe nesulaikė ašarų ir pripažino mylimojo pasiilgstanti kasdien.

Teisme ji sakė: „Tą dieną praėjusių metų sausį, kai tas košmaras prasidėjo, mes buvome tokie laimingi, krikštydami savo mažąsias Carą ir Avą.“

„Mes buvome jauni ir mums visas gyvenimas dar buvo prieš akis. Kai gimė dvynukės 2017 m. rugsėjį, buvome laimingiausia pora žemėje“, – kalbėjo moteris.

„Šeima mes pabuvome vos keturis mėnesius. Dabar man 28-eri, esu vieniša dviejų mergaičių mama, kuriai liko tik prisiminimai“, – tęsė ji.

„Jų visas pasaulis buvo tėtis, tai siaubinga. Mano mergaitės niekada nepažins tėvo ir dėl to dar sunkiau su tuo susitaikyti“, – skaudžiai kalbėjo moteris.

„Kai jos tekės, tėčio taip pat nebus šalia, ši tragedija paveiks jų visą likusį gyvenimą“, – apgailestavo ji.

Ji teigė su vyru kasdien buvusi ligoninėje, nenorėjusi jo palikti ir meldusi, kad jis pabustų. Deja, jis taip ir nepabudo iš komos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius