Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 02

2,5 mln. Kauno Kalėdų eglę puošiančių plastikinių šiaudelių bus perdirbti

Šeštadienio vakarą šventinio koncerto metu Kauno Rotušės aikštėje iškilmingai įžiebta pagrindinė miesto eglė.
Kaune šventiškai įžiebta Kalėdų eglė
Kaune šventiškai įžiebta Kalėdų eglė / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Šiemet Kauną džiugins net 20 metrų aukščio žaliaskarė, kurios puošyboje naudotos neįprastos medžiagos – plastikiniai šiaudeliai.

Šiųmetė Kauno žaliaskarė – be tradicinių žaisliukų. Joje dominuoja gamtos natūralumas ir daug šviesų. Pusnys laikinosios sostinės kalėdinei eglutei sukurtos iš vienkartinių skaidrių kokteilinių šiaudelių. Iš viso jų sunaudota net 2,5 milijono.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Kaune šventiškai įžiebta Kalėdų eglė
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Kaune šventiškai įžiebta Kalėdų eglė

„Kalėdiniams papuošimams panaudoti ir baltos spalvos šiaudeliai. Juos į sniego pagalves supynė įvairios organizacijos, bendruomenės, žmonių būreliai – tai tapo vienijančia akcija, įtraukusia visą visuomenę. Puošėjai užtikrina, kad šiukšle šios dekoracijos nevirs ir aplinkos neterš, kaip būtų nutikę, šiaudelius naudojant pagal paskirtį“, – šeštadienio vakarą teigė organizatoriai.

Įsipareigoja perdirbti

Šventėms pasibaigus, ilgametis projekto partneris UAB „Gerovė“ įsipareigoja šiaudelius perdirbti ir pagaminti iš jų gaminius, kurie bus panaudoti kitų metų Kalėdinėje eglutėje – nurodoma sekmadienį spaudai išplatintame pranešime.

Įmonės teigimu, šiais metais Kauno kalėdinė eglutė bus tvarkoma vadovaujantis naujausiais žiedinės ekonomikos principais, pagal kuriuos visa Europa žengia tik pirmuosius žingsnius, t.y. naudojamam produktui suteikiant ilgaamžiškumą, daugkartinį panaudojimą, tvarumą.

„Jau eilę metų, bendradarbiaudami šiame projekte, siekiame parodyti, jog mokame ir gražiai papuošti savo miestą ir atsakingai daugkartinai panaudoti medžiagas. Plastikinės eglės dalies perdirbimas ir pavertimas miestui naudingais gaminiais išeis į naudą ir gamtai, ir miestui, ir žmogui.

Tikimės, jog šis pavyzdys įkvėps ir miestiečius atsakingai naudoti gaminius ir suteikti jiems daugkartinį panaudojimą. Tikroji ekologija prasideda rūšiavimu ir perdirbimu, bei galimybe perdirbtą gaminį panaudoti vėl ir vėl, taip tausojant gamtinius išteklius“, – pabrėžė projekto partneris bendrovės „Gerovė" direktorius Jaunius Ramoška.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius