Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 27

Kaunas reikalauja užtikrinti adekvatų Panemunės tilto statybų finansavimą

Kauno miesto taryba ketvirtadienį vienbalsiai priėmė rezoliuciją dėl Panemunės tilto statybos finansavimo, skirtą LR Seimui ir Vyriausybei. Kauno miesto tarybos nariai reikalauja neignoruoti teisėtų kauniečių interesų ir dar šįmet priimti konkrečius sprendimus, kuriais būtų įsipareigojama skirti reikiamas valstybės biudžeto lėšas Panemunės tilto statybai finansuoti.
Panemunės tiltas
Panemunės tiltas

Šiais metais Vyriausybė Panemunės tilto statyboms iš Kelių priežiūros ir plėtros programos skyrė 5,3 mln. Lt. Tiltą statanti bendrovė „Kauno tiltai“ šįmet atliko didžiąją dalį darbų ir per šiuos metus iš savo apyvartinių lėšų į statybos darbus investavo 40,9 mln. Lt. Pagal sutartį su rangovu lėšos už šįmet atliktus darbus turi būti sumokėtos 2015-aisiais.

Svarstant 2015 metų valstybės biudžeto projektą 13-os Seimo narių grupė pateikė siūlymą Panemunės tilto statyboms skirti 54,2 mln. Lt. Antradienį šį ir kitus siūlymus Seimas nusprendė perduoti svarstyti Vyriausybei, tuo tarpu trečiadienį vykusiame Vyriausybės pasitarime šis pasiūlymas buvo atmestas. Ministrų kabinetas eilinį kartą apsiribojo žodiniais pažadais šį klausimą bandyti spręsti kitąmet.

„Per pastaruosius 5 metus valstybės biudžeto ir Europos Sąjungos paramos lėšomis buvo pastatyti tiltai per Nemuną Alytuje (apie 60 mln. Lt) ir Druskininkuose (apie 44 mln. Lt), rekonstruotas Lazdynų tiltas Vilniuje (apie 120 mln. Lt), pastatytas Vilniaus pietinis aplinkkelis (daugiau kaip 260 mln. Lt), kapitališkai suremontuotas tiltas per Danę ir viadukas per Liepų gatvę Klaipėdoje (daugiau kaip 40 mln. Lt), nutiestas naujas Klaipėdos miesto šiaurinio išvažiavimo kelias nuo Kretingos gatvės iki Liepų gatvės (daugiau kaip 70 mln. Lt) ir kt. Akivaizdu, kad nė viena savivaldybė savo pajėgomis neturi finansinių galimybių pastatyti tilto, juolab per Nemuną. Taip ir Kauno miesto savivaldybė vien tik savo lėšomis nėra pajėgi užtikrinti naujojo Panemunės tilto per Nemuną statybos“, - rašoma ketvirtadienį priimtoje Kauno miesto tarybos rezoliucijoje.

Šių metų pradžioje statomą Panemunės tiltą apžiūrėjęs premjeras Algirdas Butkevičius pažadėjo, kad Vyriausybė užtikrins reikiamą finansavimą šiam svarbiam projektui jį įtraukiant į Valstybės investicijų programą.

„Galvosime, kaip paspartinti finansavimą. Ieškosime papildomų finansavimo šaltinių. Tilto statyboms naudojami vietiniai Kauno ištekliai, dalis lėšų bus skirta iš Kelių priežiūros ir plėtros programos, bet manau, kad 2015 metais šitas projektas turi būti įtrauktas į Valstybės investicijų programą. Tai užtikrintų tilto statybų finansavimo klausimą", - šių metų sausio 21 dieną lankydamasis Panemunės tilto statybvietėje sakė ministras pirmininkas A. Butkevičius.

Viso projekto vertė siekia 103 mln. Lt. Naujojo Panemunės tilto statybas tikimasi baigti iki kitų metų spalio 1 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius