Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 08 08

Kauniečiai sunerimo dėl uždengtų Kauno riboženklio A raidžių, tačiau tai – projekto dalis

Kauniečiai sunerimę: kažkas rugpjūčio 7 dieną išniekino Kauno riboženklius? Ne vienas pastebėjo užklijuotas A raides ir net ėmė kelti sąmokslo teorijas. Ar likęs žodis „KUNS“ reiškia Rytų Europos etninę grupę? Tikrasis užklijuotų raidžių tikslas kur kas prasmingesnis.
Kauno riboženkliuose uždengtos „A“ raidės
Kauno įvaizdžio ženkluose uždengtos „A“ raidės / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

„Norėčiau paklausti. Ar pastebėjote, kad nuo vakar (šiandien ryte taip pat dar mačiau) ant Kauno ženklo, važiuojant iš Klaipėdos pusės, pilkomis medžiagomis yra uždengtos abi A raidės? Lieka užrašas K UN S. Suvedus į „Google“ žodį KUNS, randu kažkokią rusų etninę grupuotę. Ar tai nėra kažkokia rusų provokacija, išpuolis?“, – teiravosi rugpjūčio 8 dieną 15min redakcijai užklausą atsiuntęs skaitytojas Andrius.

Kauno miesto savivaldybės atstovai oficialiai komentuoti apie tai atsisako – priežastis, anot jų, paaiškės netrukus. Tačiau Kauno valdžios „Facebook“ profilyje galima aptikti KUNS ženklą. Prie jo pateiktas ir komentaras su paaiškinimu: „Čia ne pokštas. Čia rimta tema ir labai svarbaus, gyvybes gelbstinčio projekto dalis. Jei turėsite šiek tiek kantrybės, netrukus sužinosite, apie ką čia.“

Kauno apskrities policija patikino jokių pranešimų ar gyventojų nusiskundimų dėl uždengto ženklo negavę. Jei tai nėra suderinta su savivaldybe – gresia nuobauda už vandalizmą. Tačiau policija patikino, kad tai tikriausiai tėra socialinė akcija.

15min žiniomis, toks žingsnis – „A“ raidžių uždengimas Kauno riboženkliuose (tiek važiuojant iš Klaipėdos, tiek ir iš Vilniaus pusės), tėra vienos prasmingos socialinės kampanijos dalis, kuri bus atskleista netrukus.

Kauno miesto savivaldybės „Facebook“ profilyje po paskelbtu paslaptingos socialinės kampanijos įrašu vienas kaunietis komentaruose prisiminė, kad panaši akcija buvo vykdoma prieš porą metų. Tuomet buvo uždengtos Kauno centrinio pašto ženklo „A“ raidės.

„A kraujo grupės trūkumas?“, – spėjo kitas kaunietis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius