-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 24

Kauno hidroelektrinei suteiktas Algirdo Brazausko vardas

Pirmadienį Kauno hidroelektrinėje vykusio iškilmingo renginio metu jai suteiktas Kauno Algirdo Brazausko hidroelektrinės vardas, pranešė „Lietuvos energija“.
A.Brazausko vardo suteikimas KHE
A.Brazausko vardo suteikimas KHE / „Lietuvos energijos“ nuotr.

Renginio metu ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius ir „Lietuvos energijos“ vadovas Dalius Misiūnas, stebint susirinkusiems A.Brazausko artimiesiems, mokslo draugams, kolegoms, bendražygiams, atidengė lentelę, kuri visiems hidroelektrinės lankytojams primins apie A.Brazauską.

„Lietuvos energijos gamybos“ valdoma didžiausia atsinaujinančius išteklius naudojanti šalies elektrinė A.Brazausko vardu nuo šiol vadinsis neatsitiktinai. 1956–1958 m. padarytas indėlis į Kauno hidroelektrinės statybą – pats pirmasis jo, inžinieriaus hidrotechniko, darbas, pradėtas dar nebaigus Kauno politechnikos instituto (dabartinis Kauno technologijos universitetas).

„Lietuvos energijos“ nuotr./A.Brazausko vardo suteikimas KHE
„Lietuvos energijos“ nuotr./A.Brazausko vardo suteikimas KHE

„A. Brazauskas didžiavosi prisidėjęs prie šio išskirtinio Lietuvoje objekto statybos, čia jis dirbo energingai, reikliai, išradingai. Ir tuo pačiu jam itin rūpėjo viso Lietuvos ūkio, energetikos, statybų plėtojimo reikalai. Jis ne kartą minėjo, kad būtent taip suprato savo pareigą Lietuvai, tad hidroelektrinėje buvo padėti tvirti pamatai jo tolesniems darbams veikiant Lietuvos labui“, – sako A.Butkevičius. 

Hidroelektrinėje vykusio renginio metu paminėta, kad šiomis dienomis kaip tik sukanka 22 metai nuo to laiko, kai LDDP laimėjus rinkimus į Seimą A. Brazauskas buvo išrinktas Seimo pirmininku ir nuo 1992 m. lapkričio 25 d. pradėjo laikinai eiti prezidento pareigas. 

„Lietuvos energijos“ nuotr./A.Brazausko vardo suteikimas KHE
„Lietuvos energijos“ nuotr./A.Brazausko vardo suteikimas KHE

Kiek vėliau, 1993 m. vasario 14 d. tiesioginiuose visuotiniuose rinkimuose net 60 proc. rinkėjų atidavė savo balsą už A. Brazauską ir išrinko jį prezidentu penkerių metų kadencijai. 

2001 m. liepos 3 dieną Seimas A.Brazauską patvirtino Vyriausybės ministru pirmininku. Šias pareigas jis ėjo iki eilinių parlamento rinkimų, po kurių buvo dar kartą patvirtintas premjeru ir dirbo juo iki 2006 m. birželio.

Kauno hidroelektrinė Algirdo Brazausko vardu nuo šiol bus vadinama visoje viešojoje komunikacijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius