-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 18

Kauno ligoninių jungimas įgauna pagreitį: įstaiga veiks nauju pavadinimu – LSMU Kauno ligoninė

Gegužės 18 dieną patvirtinta Kauno klinikinės ligoninės ir Respublikinės Kauno ligoninės bendra valdymo struktūra. Abiejų ligoninių dalininkai – Sveikatos apsaugos ministerija ir Lietuvos sveikatos mokslų universitetas – pritarė gydymo įstaigų parengtam administracijos ir medicinos paslaugas teikiančių padalinių struktūros projektui, – pranešimu spaudai informuoja Kauno klinikinė ligoninė.
Kauno klinikinė ligoninė ir Respublikinė Kauno ligoninė bus sujungtos
Kauno klinikinė ligoninė ir Respublikinė Kauno ligoninė bus sujungtos / 15min montažas

Taip pat patvirtintas ir naujas gydymo įstaigos pavadinimas – LSMU Kauno ligoninė. Priėmus šiuos sprendimus, kurie apibrėžė atsakomybes ir pareigas, bus galima sklandžiai įgyvendinti tolesnį jungimo procesą visose grandyse.

Sveikatos apsaugos ministras prof. Aurelijus Veryga dviejų ligoninių jungimąsi vertina kaip Kauno tapsmą pirmuoju dideliu šalies miestu, kuriame sistemiškai sutvarkyta ne tik pirminė, bet ir stacionarinė sveikatos priežiūra.

„Įgyvendinamas daug metų aptarinėtas siūlymas sukurti stiprią gydymo įstaigą, kuri būtų ne tik miesto, bet ir regiono sveikatos priežiūros lyderė“, – teigia ministras.

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) rektorius prof. Remigijus Žaliūnas mato daug naujų galimybių mokslui ir pacientams: „Sujungus svarbias Kauno regiono įstaigas bus stiprinama studijų kokybė, efektyviai diegiamos inovacijos ir tuo pačiu gerinama paslaugų kokybė pacientams.“

Abejose jungiamose Kauno gydymo įstaigose dirba terapijos, diagnostikos, chirurgijos, fizinės reabilitacijos, akušerijos ir ginekologijos, kitų medicinos sričių specialistai. Ir Kauno klinikinė ligoninė, ir Respublikinė Kauno ligoninė turi savo sričių, kuriose jos yra regiono lyderės.

„Kauno klinikinė ligoninė turi stiprų infekcinių ligų gydytojų kolektyvą, kuris sėkmingai kovoja su viso pasaulio medicinos iššūkiu – koronavirusu, – pabrėžia Kauno klinikinės ligoninės generalinis direktorius prof. Albinas Naudžiūnas. – Ligoninėje kuriamas Nacionalinis Geriatrijos centras, stiprinama vaikų tuberkuliozės gydymo bazė, darbuojasi patyrę traumatologai, chirurgai, vaikų ligų gydytojai, stipri akušerija-ginekologija. Čia veikia LSMU klinikos, kur vykdoma akademinė veikla.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Albinas Naudžiūnas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Albinas Naudžiūnas

„Respublikinėje Kauno ligoninėje – stipri psichiatrijos bazė, chirurgija – bendroji ir angiochirurgija, čia sėkmingai vystomos specialistų teikiamos konsultavimo paslaugos dėl vaikų raidos, visos terapinės medicininės paslaugos, veikia didelė slaugos klinika. Ligoninėje ruošiami Kauno kolegijos, LSMU studentai“, – akcentuoja Respublikinės Kauno ligoninės generalinė direktorė doc. dr. Diana Žaliaduonytė.

„Esame tikri, kad pradėję dirbti bendrai, šias pajėgas dar labiau sustiprinsime“, – įsitikinęs prof. A.Naudžiūnas.

Anot doc. dr. D.Žaliaduonytės ligoninių sujungimas pasitarnaus medicinos paslaugų pažangai Kauno regione: „Procesas bus nelengvas, reikalaujantis daug įdirbio, pokyčių ir pozityvumo, bet taip galėsime atsisakyti dubliuojančių ligoninių paslaugų, išvengsime besidubliuojančių paslaugų, konkuravimo dėl darbuotojų. Bendradarbiavimas su universitetu turės didelę vertę spartinant medicinos pažangą, diegiant inovacijas, ugdant jaunimą.“

Gydymo įstaigų vadovai pažymi, kad suvienyti ištekliai ir pajėgos užtikrins, jog naujoji LSMU Kauno ligoninė taps patraukli ES investicijoms į infrastruktūrą, žmogiškąjį, medicininį, techninį potencialą, paslaugų kokybės gerinimą.

Ligoninių jungimo procesą planuojama užbaigti iki rugsėjo 8 dienos.

Paklausus, ar šio sujungimo proceso metu bus atsisakyta kokių etatų ir kurios ligoninės vadovas taps naujosios LSMU Kauno ligoninės vadovu, Saulius Tvirbutas, Kauno klinikinės ligoninės spaudos atstovas 15min atsakė: "Reorganizavimo tikslas nėra atleisti darbuotojus, o sutvarkyti procesus profiliuojant paslaugas, užtikrinti kokybišką paslaugų teikimą. Kaip konkrečiai po reorganizavimo bus užtikrinami darbo santykiai, paaiškės tik tuomet, kai bus priimti visi sprendimai: patvirtinti įstatai, priimti sprendimai dėl paslaugų profiliavimo ir pan. Tai gali užtrukti ne vienerius metus."

Anot jo, pirmajame etape numatyta juridinė konsolidacija, formuojant bendrą administraciją (naujos struktūros įsigaliojimo data 2020 m. rugsėjo 8 d.), antrajame – profiliuojamos paslaugos.

Naujo vadovo konkurso skelbti neplanuojama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius