-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 11 28

Kauno meras V.Matijošaitis išvyko į Vatikaną – sulaukė kvietimo pas popiežių

Lapkričio 27-ąją Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis, kartu su administracijos direktoriumi Viliumi Šiliausku, Kauno arkivyskupu metropolitu Lionginu Virbalu, vyskupu emeritu Sigitu Tamkevičiumi, išvyko į Vatikaną. Pagrindinis vizito tikslas – bendroji audiencija pas popiežių Pranciškų, kurioje dalyvauja popiežiaus vizito Lietuvoje organizacinė grupė.
Popiežius Pranciškus ir Visvaldas Matijošaitis
Popiežius Pranciškus ir Visvaldas Matijošaitis / 15min nuotr.

Dalyvauti renginiuose Vatikane kauniečių delegaciją pakvietė Kauno arkivyskupas Lionginas Virbalas. Pagrindinis renginys – audiencija pas popiežių Pranciškų Vatikane buvo numatyta trečiadienį 10 val. ryto.

Lapkričio 29-ąją vyks šv. Mišios lietuvių kalba Maria Maggiore bazilikoje Romoje. Šias mišias, kaip 15min informavo Kauno miesto savivaldybė, laikys vyskupai iš Lietuvos.

Savivaldybei delegacijoje atstovauja Kauno miesto meras V.Matijošaitis ir neseniai administracijos direktoriaus kėdėje Gintarą Petrauską pakeitęs V.Šiliauskas, kuris buvo Popiežiaus vizitą Kaune organizuojančios savivaldybės darbo grupės pirmininkas.

Kartu su jais į Vatikaną išvyko ir Kauno miesto muziejaus darbuotojas Kęstutis Ignatavičius, kuris prisidėjo organizuojant tiek Popiežiaus Pranciškaus, tiek Jono Pauliaus II-ojo vizitus Kaune.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kęstutis Ignatavičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kęstutis Ignatavičius

Delegacija į Vatikaną išvyko lapkričio 27 dieną, į Lietuvą sugrįžti ji žada lapkričio 30-ąją. Kauno miesto savivaldybės atstovai tikina, kad V.Matijošaitis turėtų dalyvauti Kalėdų eglės Kaune įžiebimo šventėje. Ši gruodžio 1-ąją 18 valandą vyks Rotušės aikštėje.

Bendra savivaldybės vadovų komandiruotės sąmata siekia 1 989,77 Eur.

Pasak V.Matijošaičio patarėjo Tomo Grigalevičiaus, popiežiaus Pranciškaus vizito Kaune metu meras neturėjo galimybės susitikti su Šventuoju Tėvu.

Kaip skelbia bernardinai.lt, lapkričio 28–29 d. Lietuvos vyskupai ir tikintieji Romoje asmeniškai dėkoja Šventam Tėvui už jo apaštalinę kelionę į Lietuvą bei už jo nuolatinį ganytojišką dėmesį mūsų šaliai. Šiomis dienomis švenčiamas ir Popiežiškosios šv. Kazimiero lietuvių kolegijos 70-metis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius