Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 05

Kauno šimtametei – apdovanojimas iš Prezidentės rankų

Prieš penkerius metus užgimusi tradicija pasveikinti ir apdovanoti 100 metų sulaukusius kauniečius tęsiama toliau. Šįkart prie šios gražios tradicijos šį trečiadienį prisijungė ir Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, garbingo jubiliejaus proga apdovanojusi aktyvią Lietuvos visuomenės veikėją Birutę Fedaravičienę.
Kauno šimtametei – apdovanojimas iš Prezidentės rankų
Kauno šimtametei – apdovanojimas iš Prezidentės rankų

Šimtametė apdovanota Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Karininko kryžiumi kaip ilgametė Lietuvos valstybės nepriklausomybės siekio ir Pietryčių Lietuvos regiono istorijos puoselėtoja.

„Šiandien čia susirinkome paminėti be galo gražią progą. Galima sakyti, kad ponia Birutė yra mūsų nepriklausomybės šimtametė. Man didžiulė garbė kaunietei, patriotei Lietuvos valstybės vardu įteikti valstybinį apdovanojimą“ – įteikdama apdovanojimą kalbėjo LR Prezidentė.

Kauno meras Andrius Kupčinskas B. Federavičienę apdovanojo žalvariniu burmistro Jono Vileišio medaliu.

„Man didelė garbė artėjant valstybės šimtmečiui ir Lietuvos Nepriklausomybės 25-mečiui visų akivaizdoje įteikti burmistro Jono Vileišio medalį ir visų kauniečių vardu palinkėti Jums stiprybės ir sveikatos. Jūs esate pavyzdys mums visiems“, – kalbėjo meras A. Kupčinskas.

Šimtametė antrojo pasaulinio karo metais, jau gyvendama Kaune, su savo vyru išgelbėjo tris žydų tautybės žmones. Šiuo metu Vilijampolėje gyvenanti senolė, didelę savo gyvenimo dalį ji paskyrė etninių lietuvių žemių sargybai. Drauge su prof. Tadu Ivanausku ji rūpinosi lietuviais, likusiais už Lietuvos ribų Gudijoje, siuntė juos į mokslus Lietuvoje, globojo, kol jie mokėsi. Iki šiol visus stebina jos atmintis, erudicija, išmintis ir ryžtas veikti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius