Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 27

Strigo defektais „puošta“ Santakos parko rekonstrukcija: galvos skausmu tapo rangovas

Kauno Santakos parko, kuriame miestiečiai gali pasigrožėti Nemuno ir Neries susijungimu, rekonstrukcija pompastiškai pradėta pernai birželį. Skubėta daugumą darbų atlikti iki Popiežiaus Pranciškaus atvykimo. Skelbta, kad parkas visiškai atsinaujins iki 2019 m. gegužės, tačiau taip nenutiko. Kauno valdžia nusivylė rangovo darbu – teko nutraukti sutartį.
Kauno Santakos parkas
Kauno Santakos parkas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Dar ir šiandien atnaujinamame parke stovintis plakatas skelbia apie darbų pabaigą šių metų gegužę. Jau birželis, tačiau paplušėti prie dviejų upių santakos darbininkams dar teks nemažai. Sparčiai dėl artėjančio popiežiaus vizito rekonstrukciją pradėję statybininkai galiausiai iš parko išsikraustė, palikę jį, kaip tame posakyje, pusiau skustą, pusiau luptą. Kas gi nutiko?

Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėjos Radetos Savickienės teigimu, Santakos parko rekonstrukcija išties turėjo būti baigta iki šių metų gegužės 18 dienos. Toks terminas buvo numatytas su rangovu pasirašytoje sutartyje.

„Deja, su rangovu „LitCon“ turėjome daugybę problemų. Jie išsisukinėjo, vilkino darbus, nesilaikė terminų, netaisė paliktų defektų, todėl su jais nutraukėme sutartį“, – priežastį, dėl ko strigo projektas, pateikė R.Savickienė.

Paklausta, kiek procentų planuotų darbų jau yra įgyvendinta, ji patikino, kad pirmasis etapas beveik užbaigtas. Šiai dienai jau išleista apie 1 mln. eurų.

„Dalis darbų yra atlikti su defektais. Už juos nemokėta. Defektus reikės ištaisyti. Jau yra atnaujintas pagrindinis pėsčiųjų ir dviračių takas, pakrančių takai, įrengti suolai, krepšinio aikštelė, šaligatviai, aikštelės prie riedučių parko ir bažnyčios, lauko inžineriniai tinklai, įrengta krantinės betono danga ir atraminė betono sienelė“, – išvardijo Kauno miesto savivaldybės atstovė.

Šiuo metu, pasak jos, įvertinant tai, kas jau padaryta ir ką dar reikės padaryti, yra perdaromas techninis projektas. Naują rangovą, kuris privalės atlikti visus likusius darbus ir ištaisyti pašalinto rangovo paliktus defektus, tikimąsi turėti vasaros pabaigoje. Santakos parko rekonstrukcija turėtų būti baigta kitų metų rudenį. Taigi atnaujinimo darbai nusitęs mažiausiai pusantrų metų.

R.Savickienės teigimu, naujasis rangovas turės rekonstruoti stadioną, įrengti bėgimo takus, sutvarkyti futbolo aikštę, įrengti laiptus krantinėje. Taip pat iš pagrindų atnaujinti amfiteatrą, rekonstruoti Santakos gatvę, įrengti dviračių takus, sporto ir žaidimų kompleksus.

15min išsiuntė klausimus ir iki šiol darbus Santakos parke vykdžiusiai „LitCon“, tačiau atsakymų nesulaukė. Bandymai susisiekti telefonu su viena didžiausių Lietuvos statybos ir inžinerinių darbų įmonių besiskelbiančios bendrovės administracija taip pat nebuvo sėkmingi. Darbų plakate nurodyto „LitCon“ statybų vadovo mobilusis telefono numeris – išjungtas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius