Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 06 /12:28

Sušlubavo V.Matijošaičio sveikata – Kauno miesto meras paguldytas į ligoninę

Birželio 6 d. Kauno miesto mero Visvaldo Matijošaičio darbotvarkėje įrašytas nedarbingumas. Jau kurį laiką aukštu kraujo spaudimu besiskundžiantis laikinosios sostinės vadovas paguldytas į ligoninę.
Kauno vadovų konferencija
Visvaldas Matijošaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Faktą, jog meras – gydymo įstaigoje, 15min patvirtino jo patarėjas viešiesiems ryšiams Tomas Grigalevičius.

Dėl padidėjusio kraujospūdžio V. Matijošaitis savaitgalį nuvyko į Kauno klinikas. Ten jam buvo atlikti tyrimai. Medikai rekomendavo pasilikti klinikose ir pratęsti tyrimus.

59-rių metų V.Matijošaičio sveikata sušlubuoja nebe pirmą kartą. Į prieš savaitę, gegužės 30 d., Kauno Šv. Mato gimnazijoje vykusį visuotinį susirinkimą dėl neva planuojamos šios mokymo įstaigos pertvarkos meras atvyko prisijungęs kraujospūdžio aparatą.

Darbe prastai pasijutęs V.Matijošaitis prisipažino anksčiau tą pačią dieną lankęsis pas medikus. Dėl kraujospūdžio problemų turinčiam merui gydytojai tuomet įtaisė reguliariai kraujospūdį matuojantį prietaisą.

Sunku jam buvo kalbėti ir prie mikrofono. V.Matijošaitis tikino, jog nėra pasveikęs ir žodį perleido vicemerui bei švietimo skyriaus vedėjui.

Birželio 7 d. mero darbotvarkėje jau įrašyta keletas veiklų. Antradienio rytą jis turi dalyvauti Baltijos miestų sąjungos Valdybos posėdyje, vakare – Gruzijos nepriklausomybės dienos progos minėjime, oficialiame priėmime. Tačiau, kaip patvirtino Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas, suplanuotus darbus tikriausiai teks atšaukti.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Visvaldas Matijošaitis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Visvaldas Matijošaitis

„Neypatingai gerai pastaruoju metu jautėsi meras. Gegužės 30 d., kada sveikata sušlubavo pirmą kartą – pakilo kraujospūdis, jam buvo sulašinta lašinė. Dirbo meras visą savaitę. Savaitgalį vėl pasidarė negera. Daktarai jau ėmė kalbėti ryžtingiau – laikas išsitirti. Šiuo metu V.Matijošaičiui Kauno klinikose atliekami tyrimai. Problemos su kraujotakos sistema“, – patikino G.Petrauskas.

Kauno miesto merą šiuo metu pavaduoja Povilas Mačiulis.

„Tai yra techninė apžiūra, kurią tokiame amžiuje reikia atlikti kas kelerius metus. Nors jau jaučiuosi pasiruošęs grįžti į darbus, bet medikai rekomenduoja neskubėti“, – patikino pats V.Matijošaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius