Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 11

Tradiciniais Gerumo kristalais apdovanoti 2015-ųjų Kauno geradariai

Sausio 11-ąją Kauno miesto rotušėje Gerumo kristalais už reikšmingus, neatlygintinus darbus Kauno bendruomenės labui apdovanoti 12 nusipelniusių kauniečių.
Apdovanojimų akimirka
Apdovanojimų akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Gerumo kristalai yra teikiami nuo 2008 metų, tačiau pats apdovanojimas dienos šviesą išvydo dar 2001 metais. Iki 2008 metų jis vadinosi Gerumo plyta. Pervadinus jį Gerumo kristalu, dailininkas Edmundas Unguraitis sukūrė kristalą su Kauno herbu raudoname įdėkle bei įrašu apie laureatą ir jo nuopelnus. 

Pernai buvo apdovanotas gausus būrys geradarių – trisdešimt. Šiemet skaičius – perpus mažesnis: apdovanojimai įteikti dvylikai praėjusių metų gerų darbų puoselėtojų. 

„Šiluma šildo. O ją skleidžia geri žmonės. Valdžia gali pasirūpinti tvarka mieste. Tačiau tik tikri kauniečiai, geri žmonės gali sukurti miesto dvasią. Kad jis būtų įdomus, gyvas, šiltas“, – sveikindamas geradarius teigė Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

Gerumo kristalai už darbus 2015 metais įteikti šiems žmonėms:

Linai Jankauskaitei. Už aktyvią savanorišką veiklą ir neatlygintinos donorystės propagavimą. Viena didžiausių pagalbininkių savanoriškose kraujo donorystės, „Maisto banko“ akcijose.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Lina Jankauskaitė
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Lina Jankauskaitė

Kazimierui Kepežinskui. Už pagalbą mažinant socialinę atskirtį ir bendruomeniškumo skatinimą. Dirba nakvynės namuose.

Violetai Lazarevičienei. Už švietėjišką veiklą ir gamtos pažinimo skatinimą. Zoologijos sode padeda visiems pažinti gyvūnus.

Marijanai Lialko. Už pagalbą mažinant socialinę atskirtį. Dirba savanore Lietuvos savanoriečių bendrijoje.

Kristinai Mačiutaitei. Už pagalbą neįgaliesiems integruotis į visuomenę. Aktyvi aklųjų ir silpnaregių draugijos narė. Mokyklose rengia prevencines paskaitas vaikams apie patyčių bei alkoholio žalą.

Vytautui Prekevičiui. Už istorinio paveldo išsaugojimą ir savanorišką veiklą. Veda paskaitas apie istorinę techniką darželiuose, organizuoja nemokamą maitinimą nepasiturintiems asmenims.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Vytautas Prekevičius
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Vytautas Prekevičius

Jūratei Puidienei. Už aktyvią veiklą įgyvendinant socialinius projektus, tolerancijos ir savanoriškumo ugdymą. Kauno moters užimtumo informacijos centro direktorė. Padeda moterims įsilieti į visuomeninę veiklą, susirasti naują darbą.

Romai Šerkšnienei. Už paslaugų vaikui ir šeimai sistemos kūrimą, vystymą ir tobulinimą. Pasižymi itin moderniu požiūriu į šeimos problemas.

Sigitai Šimkienei. Už nuopelnus sprendžiant vaiko teisių ir gerovės klausimus. Sukūrė visus Kauno vaikų dienos centrus.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Sigita Šimkienė
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Sigita Šimkienė

Tatjanai Vilčinskienei. Už kultūrų dialogo ir tolerancijos skatinimą. Sutelkė rusakalbius kauniečius. Kauno rusų kultūros centro pirmininkė.

Aurelijui Žukauskui. Už aktyvią veiklą įgyvendinant socialinius projektus. Kauno kunigų seminarijos rektorius.

Vytautui Kederiui. Už jauno žmogaus kūrybiškumo ugdymą ir bendruomeniškumo skatinimą. Kauno technologijos universiteto Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakulteto Audiovizualinių menų katedros vedėjas.

Kauno miesto burmistro Jono Vileišio žalvariniais medaliai už nuopelnus įtvirtinant Kauno miesto savivaldą, įgyvendinant pilietines iniciatyvas ir kuriant miesto įvaizdį apdovanoti lopšelio-darželio „Malūnėlis“ direktorė Laima Krajašienė ir „Geoslėptuvių“ įkūrėjas Rimvydas Povilaitis.​

Mero padėka įteikta Pranui Barzdžiui.

Gerumo kristalas – Kauno miesto savivaldybės įsteigtas apdovanojimas pasižymėjusiems, nesavanaudiškai be atlygio dirbusiems miesto ir Lietuvos labui žmonėms. Šis apdovanojimas neteikiamas politikams ir valdininkams.

Žmones Gerumo kristalo apdovanojimams siūlo Kauno gyventojai, nevyriausybinės organizacijos, miesto meras. 

Apie apdovanotuosius 2015 metais galite paskaityti čia: 

https://www.15min.lt/naujiena/aktualu/lietuva/kauno-geradariams-isdalyti-gerumo-kristalai-56-476656

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius