Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 06 /11:46

Trūkus kaimynų vandentiekiui, kaunietė liko su išverstu kiemu

Trūkus kaunietės Rasos kieme esančiam kaimynų vandentiekio įvadui, moteris liko su išverstu kiemu. Likviduodami avariją, UAB „Kauno vandenų“ darbuotojai suskaldė į namus vedantį asfaltuotą taką. „Žadėjo pavasarį atstatyti tai, ką išgriovė, bet pažado neįgyvendino“, – 15min guodėsi moteris. „Kauno vandenų“ atstovai tikina neprivalantys to daryti, tačiau ketvirtadienį takas jau buvo atstatytas.
Sugadintas šaligatvis
Sugadintas šaligatvis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Nežinau jau, kur kreiptis ir ką daryti. Gyvenu su dviem vaikais nuosavame name A.Mackevičiaus gatvėje. Žiemą pradėjo semti rūsį, kuriame yra dujinis pečius, sandėliukai ir vonia. Iškvietus avarinę tarnybą, darbuotojų sulaukėme greitai. Pasirodo, kad mano kieme yra kaimynų vandens įvadas, kuris trūko. Buvo šeštadienis ir du namai liko be vandens.

Man darbuotojai paaiškino, kad reikia iškasti duobę ir likviduoti priežastį. Duobę iškasė mano kieme, kur yra takas įėjimui į namą. Takas buvo išbetonuotas. Suskaldė betono luitus, sutvarkė avarijos priežastį ir pasakė, kad naują taką išbetonuos pavasarį, t. y. balandžio arba gegužės mėnesį. Betono luitus sumetė vietoj tako. Luitai kreivi, tai ir praėjimas sudėtingas. Nuo gatvės ši kiemo dalis atrodo baisiai, nes buvo išardyta ir vejos dalis“, – 15min istoriją pasakojo Rasa Ž.

Nesulaukusi prižadėtais mėnesiais tako sutvarkymo, kaunietė kreipėsi į „Kauno vandenis“. Skambino jiems kone kas savaitę.

„Vis žadėjo, kad perduos atsakingiems asmenims. Porą kartų buvo atsiųsti darbuotojai, kurie tik atsakydavo, kad „perduosim valdžiai“. Jau baigiasi vasara, o duoto pažado dėl tako sutvarkymo įgyvendinimo taip ir nesulaukiu. Labai gaila, kad tokiai įstaigai yra labai sunku sutvarkyti tai, ką pridarė. Matau, kad dar kartą skambinti ir priminti apie savo bėdą jau nėra prasmės, nes darbuotojai kaip automatai vis atsako tą patį: perduosime atsakingiems asmenims“, – nusivylusi kalbėjo moteris.

„Kauno vandenų“ technikos direktoriaus Dainiaus Gudavičiaus teigimu, aptarnaujant lauko vandentiekio ir nuotekų tinklus, bendrovei yra nubrėžtos aptarnaujamos teritorijos ribos. Šiuo atveju – trūkus vandentiekio įvadui Mackevičiaus g. 37, bendrovė geranoriškai darbus vykdė privačioje teritorijoje, kadangi dėl avarijos vandens tiekimas buvo nutrūkęs daliai gyvenamųjų namų.

„Privačiose valdose įvykus avarijai ar tvarkant avarijos padarinius, šiais klausimais rūpinasi patys gyventojai. Minėtu atveju užbaigus avarijos likvidavimo darbus, gyventojai kasimo vietos sutvarkymą turėjo atlikti patys. Tačiau vis dar neišsprendus kasimo vietos sutvarkymo problemos, bendrovė klausimą spręs savo jėgomis“, – pažadėjo D.Gudavičius.

Ketvirtadienio rytą „Kauno vandenų“ atstovai informavo, kad rangovai problemą jau išsprendė – taką sutvarkė. Tai 15min patvirtino ir skundo autorė Rasa. Pasak jos, darbininkai plušo trečiadienį.

Skaitytojos Rasos nuotr./Atstatytas sugadintas šaligatvis
Skaitytojos Rasos nuotr./Atstatytas sugadintas šaligatvis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius