-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 01

„Kino pavasario“ vyr. programos sudarytojos Santos Lingevičiūtės 10 filmų rekomendacijų

Kovo 15 d. prasidėsiančio festivalio „Kino pavasaris“ vyr. programos sudarytoja Santa Lingevičiūtė iš visos filmų programos išrinko 10 favoritų. Iš viso per dvi savaites festivalyje bus parodyti 168 filmai. Bilietų prekybos pradžia – kovo 1 d.
Santa Lingevičiūtė
Santa Lingevičiūtė / G.Gražio nuotr.

Taksimo pokeris“, rež. Michael Önder, Turkija

Labai linksma kamerinė drama ir visai kitoks Turkijos filmas. Šmaikštūs dialogai ne tik privers nusijuokti, bet ir susimąstyti apie dabartinį pasaulį, kuris beveik visas persikėlė į socialinius tinklus ir mobiliuosius telefonus.

VIDEO: Taksim Hold'em TRAILER

Bokštas. Šviesi diena“, rež. Jagoda Szelc, Lenkija

Vienas drąsiausių praėjusių metų lenkų debiutų. Jauna režisierė tobulai naudoja montažą ir garsą draminei įtampai didinti. Vienos šeimos istorija, vidinės baimės, paranoja, nuoskaudos šiame filme įgauna kinematografinių siaubo elementų.

VIDEO: Wieża. Jasny dzień. Zwiastun

Mutafukaz“, rež. Guillaume Renard (Run), Shojiro Nishimi / Prancūzija, Japonija

Kas gali būti įdomiau už originalų animė ir juodąjį humorą? Jų sintezė. Jei mėgstate animacinius serialus „Pietų parkas“, „Simpsonai“ ir kt., jei mėgstate Q. Tarantino – šis filmas puikus visko derinys. O dar iš filmo konteksto staiga iškrintantys absurdiški epizodai...

VIDEO: MUTAFUKAZ – International Premiere Trailer

Tolyn į kosmosą“, rež. Emer Reynolds, Airija

Nežinau, kaip jus, bet mane visada traukė kosmosas. Vaikystėje svajojau tapti kosmonaute, dabar gailiuosi, kad pasirinkau ne tą profesiją. Filmas – ne tik įspūdingi vaizdai, bet ir egzistencinė mūsų pačių odisėja.

VIDEO: The Farthest (2017) documentary trailer

Vienintelis vaikas“, rež. Shin Dong-seok, Pietų Korėja

Seniai nemačiau tokios įtemptos debiutinės dramos. Gebėjimo preciziškai pamažu brandinti veikėjus ir įtampą galėtų pasimokyti ne vienas įgudęs režisierius. Po šio filmo suprasite, kad gyvenimas nėra tik dvi spalvos. Manau, ši drama bus viena lankomiausių festivalyje.

VIDEO: BIFF2017 l New Currents : Last Child

Meilės širdis“, rež. Łukasz Ronduda, Lenkija

Pamačiau šį filmą pernai Vroclavo kino festivalyje ir iki šiol labai ryškiai prisimenu. Jei jums patinka šiuolaikinis menas, kamuoja kūrybinės, egzistencinės krizės, esate ir atidus kitiems, ir egoistas, manote, kad esate miesto žmogus – filmas jums. Be to, scenarijų parašė Robertas Bolesto – praėjusių metų „Kino pavasario“ nugalėtojo „Paskutinė šeima“ scenaristas.

VIDEO: Serce miłości/A Heart of Love. Zwiastun/Trailer

Žudikė Marlina. Keturių veiksmų istorija“, rež. Mouly Surya, Indonezija

Vesternas ir trileris su juodojo humoro elementais. Marlina – ne iš kelmo spirta: atkeršys savo skriaudėjams taip, kad maža nepasirodys. Visoms, kurios mano, kad moterys turi teisę į savo kūną, savarankišką gyvenimą ir svarbiausia, kad moteris irgi yra ŽMOGUS.

VIDEO: Marlina the Murderer in Four Acts – Trailer official (English) from Cannes (new)

24 kadrai“, rež. Abbas Kiarostami, Iranas

Jei pernai matėte Kiarostami retrospektyvą, turite pasižiūrėti ir paskutinį jo darbą, kurio nespėjo baigti. Tai eksperimentinis filmas, sudarytas iš 24 atskirų filmukų. Jei pasiduosite režisieriaus magijai, kiekvienas iš filmo išsinešite savo kadrą.

Įniršio pabaiga“, rež. Takeshi Kitano / Japonija

Jei mėgstate žanrinį kiną, šiuo atveju – filmus apie gangsterius, tikrai nenusivilsite, o iš malonumo net galite pradėti nesąmoningai čepsėti. Takeshi Kitano yra japonų Francis Fordas Coppola, o žavisi juo ir tokie grandai kaip Quentinas Tarantino ar Stevenas Spielbergas.

VIDEO: „Įniršio pabaiga“ filmo anonsas

Veidas“, rež. Malgorzata Szumowska, Lenkija

Pamačiau šį filmą dar prieš Berlyno kino festivalį ir nenustebau, kad jis buvo apdovanotas Didžiuoju žiuri prizu. Režisierė profesionaliai ir „iš esmės“ kritikuoja savo visuomenę, pašiepia ją, šaržuoja, bet nesukuria banalaus kūrinio. Jai nėra nieko švento (gerąja prasme), o mes vis dar esame apsistatę stabais.

VIDEO: Trailer de Twarz — Mug (HD)

Daugiau „Kino pavasario“ komandos rekomendacijų rasite čia.

2018 m. festivalio filmų programa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius