Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 26

Paskutinėmis „Kino pavasario“ dienomis gausu susitikimų su filmų kūrėjais

Paskutinę festivalio „Kino pavasaris“ savaitę susitikimai su užsienio svečiais nesibaigia, atvirkščiai – jų tik daugėja. Vilniuje ir Kaune lankysis režisieriai ir aktoriai iš Lenkijos, Turkijos, Portugalijos, tolimojo Irano ir kitų pasaulio šalių.
Michaelis Önderis ir Berkas Hakmanas
Michaelis Önderis ir Berkas Hakmanas / R.Daskevičiaus nuotr.
VIDEO: Verão Danado trailer oficial

„Taksimo pokeris“ – komedija, primenanti apie Stambule vykusius protestus. Šio vaidybinio filmo komanda – debiutuojantis režisierius Michaelis Önderis ir aktorius Berkas Hakmanas – kovo 26-ąją (19.20 val.) susitiks su Kauno „Forum Cinemas“ žiūrovais, o kitą dieną (20.40 val.) svečiuosis Vilniuje.

VIDEO: Taksim Hold'em TRAILER

Bendrą lietuvių ir gruzinų filmą „Namė“ pristatys režisierius Zaza Khalvashi kovo 26 d. (17.50 val.) ir kovo 28 d. (20.20 val.).

Kovo 26 d. (20.10 val.) ir 29 d. (18.10 val.) „Forum Cinemas Vingis“ žiūrovai klausimus galės užduoti dokumentinės juostos „Laiminga žiema“ autoriui Giovanni Totaro. Panašiu metu svečiuosis dar viena debiutuojanti dokumentinio kino režisierė Malene Choi Jensen. Vilniuje kovo 27 d. (21.10 val.) ir 29 d. (19.10 val.) ji pristatys filmą „Sugrįžimas“ – jautria įsivaikinimo Pietų Korėjoje tema.

VIDEO: Happy Winter - New clip (1/3) official from Venice

Švedų fotografas ir kino kūrėjas Jensas Assuras į Vilnių atvyksta pristatyti filmo „Krankliai“, nukelsiančio atgal į 1980-uosius. Kovo 28 d. (18.20 val.) režisierių bus galima sutikti „Forum Cinemas Vingis“, o 29 d. (20.10 val.) kino teatre „Pasaka“. Šiomis dienomis taip viešės rumunas Andrei Cretulescu, pristatysiantis juodojo humoro dramą „Čarlstonas“.

VIDEO: CHARLESTON INTERNATIONAL -MOVIE TRAILER

Garsiausio, praėjusiais metais pasaulį palikusio Irano kino režisieriaus Abbaso Kiarostamio eksperimentinį filmą „24 kadrai“ pristatys su meistru dirbęs aktorius Homayounas Ershadi. Vienintelė galimybė išgirsti, kaip „Auksinę palmės šakelę“ režisieriui pelniusio filmo „Trešnių skonis“ aktorius pristato paskutinįjį A. Kiarostami kūrinį – kovo 28 d. 17.20 val.

Dar vienas svečias iš Irano – jaunas režisierius Ali Asgari. Į Vilnių jis atvyksta pristatyti kelio filmo „Dingimas“. Šis pirmasis režisieriaus pilnametražis filmas išsivystė iš trumpo, kurį jis sukūrė dar 2013-aisiais. A. Asgari Vilniuje bus galima sutikti kovo 27 d. 17 val. ERGO kino klube (tiesioginė transliacija „Kino pavasario“ feisbuke) bei kovo 29-ąją 17.30 val. po seanso.

VIDEO: DISAPPEARANCE TRAILER | TIFF 2017

Kovo 29-ąją, paskutinę festivalio dieną, 20.30 val. Vilniuje viešės Lokarno kino festivalyje pristatyto vaidybinio filmo „Prakeikta vasara“ režisierius Pedro Cabeleira, kuris papasakos, kaip sukurti filmą su itin mažu biuždetu.

Kovo 29 d. bus netgi du seansai (15.30 val. ir 17.50 val.), kuriuose dalyvaus festivalio žiūrovų jau pamėgtos dramos „Tyli naktis“ režisierius Piotras Domalewski ir operatorius Piotras Sobociński jr. Lenkų kino aktoriaus, režisieriaus, scenaristo ir teatro dramaturgo debiutinis filmas buvo apdovanotas kaip geriausias Gdynės kino festivalyje.

VIDEO: Filmo „Tyli naktis“ anonsas

Visus susitikimus su svečiais rasite čia.

2018 m. festivalio filmų programa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius