-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 21

Anglų filologiją iškeitė į teismo salę – svajonė išsipildė pajūry

Dar besimokydama mokykloje, dabar jau 26-erių Karolina Gaubaitė tvirtai žinojo – ji nori būti teisininke ir darbuotis teisme. Kelias svajonės išsipildymo link nebuvo paprastas, tačiau šiandien mergina džiaugiasi – pasirinkimas, kuris kadaise atrodė priverstinis, neturint, kur daugiau dėtis, dabar atrodo buvęs teisingas ir lėmęs ne tik profesinę sėkmę, bet ir asmeninio gyvenimo komfortą.
Karolina Gaubaitė (dešinėje)
Karolina Gaubaitė (dešinėje) / Asmeninio archyvo nuotr.

Po mokyklos – už šimtų kilometrų

Karolina užaugo Jonavos rajone, Šveicarijos miestelyje. Nuo jo iki Kauno – vos 20 min, o iki Vilniaus – valanda kelio. Vis dėlto mergina nepasirinko nė vieno iš dviejų didžiausių šalies miestų studijoms ir išvyko į uostamiestį, atskyrusį ją nuo namų beveik 250 km atstumu.

Nei permainingas Klaipėdos oras, nei kartkartėmis kamuojantis namų ilgesys merginos neišgąsdino. Priešingai – miestas pasirodė esąs jaunatviškas, patogus, svetingas, o netrukus paaiškėjo, kad ir puikiai tinkantis svajonėms pildyti.

Asmeninio archyvo nuotr./Karolina Gaubaitė
Asmeninio archyvo nuotr./Karolina Gaubaitė

Anglų kalba atvedė į teismą

„Iškart po mokyklos baigimo nepavyko įstoti į nemokamas teisės studijas, tačiau dar besimokydama gimnazijoje žinojau, kad norėčiau studijuoti būtent teisę. Pamaniau, tiek jau to, nesinorėjo daryti pertraukos ir laukti naujų galimybių kitąmet, todėl nusprendžiau išbandyti anglų filologijos studijas Klaipėdos universitete, – pasakoja Karolina. – Baigusi jas radau skelbimą, kad Klaipėdos miesto apylinkės teisme reikalingas anglų kalbos vertėjas, tad dalyvavau konkurse ir man pasisekė – įsidarbinau ten.“

Jau po keleto mėnesių merginai pasiūlė pereiti darbuotis į Baudžiamųjų bylų raštinę, kurioje Karolina praleido metus. Po jų Karolina laimėjo konkursą į Klaipėdos apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teismo posėdžių sekretorės vietą, kur šiuo metu ir darbuojasi jau trečius metus.

Pasak Karolinos, ji ir pati liko maloniai nustebusi, kad, turint aiškiai užsibrėžtą tikslą, kelias link jo buvo ne toks duobėtas, kaip galėjo atrodyti iš pradžių.

„Sunku pasakyti, ar Kaune arba Vilniuje man būtų buvę lengviau. Savo pasirinkimu esu visiškai patenkinta, – sako Karolina, – nors darbas yra tikrai nelengvas, tenka susidurti su įvairiais žmonėmis, išgirsti skirtingas, kartais ir labai sunkias, emocionalias istorijas, tačiau tai yra darbas, kuris man teikia malonumą, yra be galo įdomus ir puiki praktika, kuri itin glaudžiai susijusi su mano dabartinėmis teisės studijomis.“

Miestas man asocijuojasi su puikia aplinka, galimybėmis, nėra laukinio vertimosi per galvą ar perspaustos konkurencijos, kuri nesvetima Vilniui ar Kaunui.

Klaipėdoje – ilgam, o gal ir visam laikui

Šiandien Karolina neįsivaizduoja savęs kitur, kaip tik Klaipėdoje. „Miestas man asocijuojasi su puikia aplinka, galimybėmis, nėra laukinio vertimosi per galvą ar perspaustos konkurencijos, kuri nesvetima Vilniui ar Kaunui“, – sako Karolina.

„Pagrindinė priežastis likti Klaipėdoje – darbas. Ir ne bet koks, o širdžiai mielas. Manau, jog jaunam žmogui iškart po studijų gauti tokį darbą, kurį tikrai mylėtum, ne visada pasiseka“, – pasakoja mergina.

Karolina įsitikinusi, kad savo gimtajame mieste, nors jis ir yra jaukus, prie pat vieno didžiausių šalies miestų jauniems žmonėms gerokai mažesnės perspektyvos ir galimybės siekti karjeros. Be to, pasak Karolinos, ji Klaipėdoje nuo pat pirmų dienų jautėsi lyg namie, todėl nebuvo kilusi mintis sugrįžti į Kauną ar Jonavą.

Jūra atpūtė ir meilę

Karolina neslepia – dar viena priežastis, dėl kurios jos gyvenimas uostamiestyje tapo nuolatinis – Klaipėdoje sutiktas širdies draugas. „Draugo darbas yra glaudžiai susijęs su jūra, tad jau savaime net nesvarstėme grįžimo į Jonavą ar Kauną klausimo. Abudu esame ten, kur galime save visapusiškai realizuoti profesine prasme, kur jaučiamės gerai ir neturime nerimo dėl ateities“, – sako Karolina. Merginos nuomone, miestas puikiai tinkamas kurtis jaunoms šeimoms, auginti vaikus.

„Klaipėda man – labai jaukus, mielas širdžiai ir romantiškas miestas. Persikrausčius į Klaipėdą sutikti žmonės man pasirodė draugiški, malonūs ir paprasti. Negaliu nepaminėti ir pasivaikščiojimų prie jūros, kai trūksta vidinės ramybės ir norisi pabėgti nuo miesto šurmulio. Kitų didmiesčių gyventojai tokios prabangos – jūros – neturi, o mums, klaipėdiečiams, ji – ir atsipalaidavimas, ir pramoga“, – sako Karolina.

Mergina drąsiai rekomenduotų uostamiestį ir kitiems jauniems žmonėms. „Tiems, kurie svarsto, ar verta persikelti į Klaipėdą, drąsiai galiu sakyti, kad taip. Gyvenu Klaipėdoje jau aštuntus metus ir planuoju čia likti ateity. Žinoma, niekada negali žinoti, kur likimas tave nuneš. Bet Klaipėdoje jis atpučia labai palankių vėjų“, – sako Karolina. „Be to, – priduria mergina, – nebijokite mėginti ir rizikuoti, siekite savo svajonių. Neklausykite tų, kurie teigia, kad jums nepavyks, nes viskas tik jūsų pačių rankose. O teisingoje ir palankioje vietoje visos svajonės pildosi greičiau ir... užtikrintai!“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius