Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 02

Danėje dukart skendęs laivas „Ole Willasen“ nutemptas remontuoti

Danėje dukart šį rudenį skendęs žvejybinis laivas „Ole Willasen“ trečiadienį nutemptas remontuoti, pranešė Klaipėdos savivaldybė.
Iš laivo „Ole Willasen“ visą ketvirtadienį pumpuotas vanduo.
„Ole Willasen“ / Jurgitos Andriejauskaitės/15min.lt nuotr.

Uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas sako, kad ateityje atsakomybę už upėje prišvartuotus laivus turės prisiimti jų savininkai.

„Ateityje sudarant bet kokias sutartis su laivų, kurie norėtų švartuotis Danėje, savininkais besąlygiškai turi būti numatytos visų šalių atsakomybės avarijų ar incidentų atvejais“, – pranešime teigė V. Grubliauskas.

„Taip pat turi būti užtikrintas ir tokiose situacijose kilusių pasekmių suvaldymo ir likvidavimo procesas“, – teigė jis.

Klaipėdos meras džiaugėsi, kad iš krantinės išplukdytas nesaugus laivas ir teigė, kad tokie laivai Danės krantinėje neturi būti švartuojami.

Anot savivaldybės, laivas „Ole Willasen“ šiuo metu yra bendrovės „Klaipėdos laivų remontas“ doke, kur bus remontuojamas jo korpusas.

Atlikus užsandarinimo darbus, anot savivaldybės, laivas grįš į Dangės krantinę, tačiau tik prieš tai raštu jo savininkams įtvirtinus teises ir pareigas su Klaipėdos pilies uosto valdytoju.

Ties Pilies uostu prišvartuotas laivas skendo du kartus – spalio ir lapkričio pradžioje, Klaipėdos meras dėl laivo nepriežiūros teigė ketinantis kreiptis į teisėsaugą.

„Ole Wilassen“ – istorinis Norvegijos laivas, pastatytas 1948 metais. Žvejybinis laivas prieš porą metų Klaipėdoje remontuotas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius