-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 12 06

Danės skverą ir krantines rekonstruos už 4 mln. eurų

Danės skverą ir krantines Klaipėdoje už 4 mln. eurų norima prikelti naujam gyvenimui. Architektai siūlo paversti šią zoną modernesne, su kavinėmis, atviru priėjimu prie vandens, o į vizijos pristatymą atėję visuomenininkai piktinosi, kad neatsižvelgiama į gyventojų nuomonę.
Danės krantines nuo Biržos tilto iki Bastionų tilto ketinama rekonstruoti, kaip ir visą skverą palei upę.
Danės krantines nuo Biržos tilto iki Bastionų tilto ketinama rekonstruoti, kaip ir visą skverą palei upę. / "Hidrostatybos projektų" vizualizacijos

Prie pat Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro esantis Danės skveras suformuotas prieš kelis dešimtmečius ir beveik nesikeitė. Ši erdvė niūroka, šaligatviai išsiklaipę dėl išsikerojusių medžių šaknų, fontanas bei šviestuvai moraliai pasenę. Prieš kelerius metus skverą pavyko pagyvinti įrengus žaidimų aikštelę vaikams. Skveras tapo kiek patrauklesnis.

Šioje vietoje palei Danę vis dar netvarkytos krantinės, likusios dar nuo sovietinių laikų.

A.Jašinskienės/15min.lt nuotr./Danės upė
A.Jašinskienės/15min.lt nuotr./Danės upė

Antradienį Klaipėdos miesto savivaldybė pasirašė sutartį dėl projektavimo darbų su bendrove „Hidrostatybos projektai“. Į projekto pristatymą atvykę klaipėdiečiai iš pradžių piktinosi, jog nebuvo klausta miestiečių, kokio skvero jie norėtų. „Protestuojame“, – pasigirdo salėje.

Tačiau išgirdę, kad pasiūlymai iš gyventojų dar priimami ir bus nagrinėjami, „protestuotojai“ nurimo.

Danės skverą Klaipėdos miesto savivaldybė nori sutvarkyti valstybės atkūrimo šimtmečio proga.

Architekto Mindaugo Savicko pristatyta vizija skamba taip – „Dangės simfonija“.

Siūloma atsižvelgti į skvero kaimyną – Klaipėdos valstybinį muzikinį teatrą, kurio statinį taip pat ilgainiui ketinam rekonstruoti.

Architektas M.Savickas drauge su kolega Romualdu Gailiumi siūlo skvero vietoje sukurti patrauklią zoną, be ryškių paminklų, kaip įprasta. „Čia galėtų atsirasti daug funkcinių zonų: dviračių takai, čiuožyklos žiemą, tualetai, kurių taip trūksta mieste, žaidimų aikštelės, kavinė, fontanas, piknikas mieste“, – vardijo M.Savickas.

Danės skveras pasikeis neatpažįstamai

Skvere galėtų atsirasti takelis, žymintis miesto istorinę raidą ir ryškiausias datas.

Patį skverą norima paversti muzikalesniu – čia atsirastų suoleliai, forma primenantys natas, penklinę. Fontanas, kuris trykštų iš žemės, primintų smuiko raktą.

Norima dar labiau praplėsti vaikų žaidimo aikštelę, sukurti zoną paaugliams.

Danės krantinės būtų pažymėtos borteliu, tačiau vanduo būtų saugiai prieinamas laipteliais. Ant vandens siūloma įkurti lauko kavinę. Danėje ketinama suformuoti įlankėles ir jose įkurti savotiškas „salas“, kuriose galėtų vykti koncertai, įvairūs renginiai. Taip siekiama skatinti renginių ant vandens kultūrą.

Danės krantinės nuo Biržos tilto iki būsimo Bastionų tilto bei skvero projektavimas atsieis 138 tūkst. eurų. Viso parko sutvarkymas – apie 4 mln. eurų.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius