Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 11

Įspėjimai per uraganą likti namie klaipėdiečiams nė motais: pajūryje minios smalsuolių

„Feliksu“ pramintas uraganinis vėjas klaipėdiečiams – tikra atrakcija. Nors nuo jo gūsių sunku nustovėti ant kojų, minios smalsuolių plūsta prie jūros pasigrožėti milžiniškų bangų mūša. Kad susirinkusieji nesiartintų pernelyg arti jūros, smalsuoliams drausminti pasitelktos policijos pajėgos.
Uraganas pajūryje
Uraganas pajūryje / L. Sėlenienės nuotr.

Klaipėdiečių pamėgtoje pasivaikščiojimo vietoje – prie šiaurinio molo – sekmadienį sunku rasti vietą automobiliui. Smalsuoliai nugulė I-osios Melnragės paplūdimį. Tačiau stebėti šėlstančią jūrą jiems teko stoviniuojant atokiu. Artintis prie pat jūros ar lipti ant bangolaužio neleido paplūdimyje budėjusios policijos pajėgos. 

VIDEO: Audra pajūryje 2015-01-11

Pareigūnai eiti arčiau jūros susirinkusiems neleido dėl į krantą išmestų sprogmenų. Jų apžiūrėti atvykę išminuotojai nustatė, bangų išplautoje dėžėje – Antrojo pasaulinio karo laikų vokiški artilerijos sviediniai.  Uragano stebėtojų netrūko ir kituose pajūrio pliažuose.

L. Sėlenienės nuotr./Uraganas pajūryje
L. Sėlenienės nuotr./Uraganas pajūryje

Dieną vėjas jau kiek ramesnis. Naktį jo gūsiai ties uosto vartais buvo pasiekę uraganinį lygį – 34 metrų per sekundę greitį. Vėjuota išliks visą sekmadienį. Audra, prognozuojama, pradės rimti tik vakarop.

Tačiau ne visur Klaipėdoje po uraganinės nakties vaizdas toks įspūdingas, kaip prie jūros. Kai kur dar yra medžių išvartų. Jų šalinti naktį Klaipėdos ugniagesiai kviesti keliolika kartų. Virto ne tik medžiai, o ir apšvietimo stulpai.

L. Sėlenienės nuotr./Uraganas pajūryje
L. Sėlenienės nuotr./Uraganas pajūryje

Vis dar neišsprendžiama, kaip pritvirtinti nuo Pilies tilto remonto vietos nuplukdytą pontoną. Konstrukciją srovė atnešė iki Biržos tilto. Pontonas dėl pakilusio Danės upės vandens negali praplaukti pro tiltą ir pavojingai į jį trankosi.

Klaipėdos Žvejų gatvės gyventojai ir čia įsikūrusios įstaigos sekmadienio rytą baiminosi, kad tvinstanti Danė neužlietų apatinių aukštų. Taip jau ne kartą yra buvę per audrą ar didelę liūtį. Atrodo, šįkart, potvynio pavyks išvengti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius