-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 02 06

Klaipėdai – net trys „Europos burės“

Net trys Klaipėdoje už Europos Sąjungos (ES) fondų lėšas įgyvendinti projektai Finansų ministerijos organizuotuose ,,Europos burės 2014“ rinkimuose pripažinti sėkmingiausiais ir patraukliausiais ES fondų investicijų projektais Lietuvoje.
Klaipėda
Klaipėda / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kategorijoje „Už pažangų verslą“ geriausiu tapo kūrybinio inkubatoriaus ,,Kultūros fabriko“ projektas, kategorijoje „Už atvertus kelius“  apdovanojimas atiteko Klaipėdos valstybinio jūrų uosto laivybos kanalo gilinimo ir platinimo projektui, o kategorijoje „Už švarią aplinką“ geriausiu pripažintas buvusių laivų kapinių išvalymo projektas. 

„Tai, kad Klaipėdai atiteko trys iš devynių „Europos burių" apdovanojimų statulėlės dar kartą įrodo, kad Lietuvos uostamiestis yra didžiųjų projektų vystymo lyderis šalyje.

Tiek jei kalbėtume apie šalies energetinio savarankiškumo garanto – Suskystintų gamtinių dujų terminalo – statybas, tiek apie Klaipėdai svarbių infrastruktūros objektų statybas ar rekonstrukciją, kaip, pavyzdžiui, per rekordiškai trumpą laiką atliktus Pilies tilto kapitalinio remonto darbus, tiek ir apie už ES fondų lėšas įgyvendinimus projektus, kurių reikšmė kryptingai miesto plėtrai taip pat yra nenuginčijamai svarbi“, – sakė Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Finansų ministerijos organizuojamais tradiciniais „Europos burių“ apdovanojimais siekiama įvertinti ir visuomenei pristatyti didžiausias vertes žmogui, kraštui, visuomenei ir valstybei kuriančius ES struktūrinių fondų lėšomis finansuojamus projektus.

Šie metai ypatingi – baigiasi senojo finansavimo laikotarpio darbai ir sparčiai rengiamasi naujajam – 2014–2020 m. Europos Sąjungos fondų investicijų Lietuvoje laikotarpiui. Tai finalinis renginys, apibendrinantis praėjusį finansavimo laikotarpį ir žymintis naujojo 2014 – 2020 m. laikotarpio pradžią.

Klaipėdos savivaldybės nuotr./"Europos burių" apdovanojimus Klaipėdai atsiėmė savivaldybės atstovės: Alina Velykienė, Elona Jurevičienė ir  Monika Lygnugarienė
Klaipėdos savivaldybės nuotr./"Europos burių" apdovanojimus Klaipėdai atsiėmė savivaldybės atstovės: Alina Velykienė, Elona Jurevičienė ir Monika Lygnugarienė

Šiais metais nominacijoms buvo pateikta net 176 projektai, iš kurių kompetentinga komisija atrinko 27 įdomiausius, geriausius ir naudingiausius projektus. Vertinimo komisiją sudarė kvalifikuoti įvairių valstybės gyvenimo ir veiklos sričių ekspertai, specialistai ir visuomenės nuomonės lyderiai – Lietuvos verslo darbdavių konfederacijos, Vilniaus Gedimino technikos universiteto, ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto, Baltijos aplinkosaugos forumo, Lietuvos inovacijų centro, ,,Transparency International“ Lietuva, Lietuvos savivaldybių asociacijos, Lietuvos pramonininkų konfederacijos atstovai.

,,Europos burių“ nugalėtojus skirtingose apdovanojimų kategorijose rinko Lietuvos gyventojai. Už vertingiausius 2007-2013 m. ES struktūrinių fondų lėšomis įgyvendintus projektus iš viso balsavo daugiau nei 35 tūkst. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius