-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 21

Klaipėdiečiai kviečiami rinkti patraukliausią gyventojų iniciatyvą

Sėkmingai startavęs pirmąkart Klaipėdos mieste vykdomas dalyvaujamojo biudžeto projektas žengia į kitą etapą: nuo liepos 22 d. iki rugpjūčio 29 d. klaipėdiečiai kviečiami balsuoti už labiausiai patinkantį pasiūlymą. Rugpjūčio pabaigoje susumavus balsus, paaiškės, kurias gyventojų iniciatyvas imsis įgyvendinti Klaipėdos savivaldybė.
Klaipėda
Klaipėda / Aurelijos Jašinskienės / 15min.lt nuotr.

Dalyvaujamojo biudžeto tikslas – pakviesti uostamiesčio gyventojus aktyviai dalyvauti siūlant idėjas, kaip pagerinti gyvenamąją aplinką ir vietos infrastruktūrą.

Nuo gegužės 17 d. iki birželio 17 d. klaipėdiečiai teikė savo pasiūlymus miestui. Klaipėdiečių aktyvumas teikiant pasiūlymus maloniai nustebino Klaipėdos miesto vadovus ir šio projekto organizatorius – buvo pateikti net 33 pasiūlymai. Po specialistų peržiūros 16 –os pasiūlymų teko atsisakyti, nes buvo pateikti ne visi reikiami dokumentai arba pasiūlymai prieštarauja miesto teritorijos detaliesiems planams. Atrinkta 17 miestiečių pasiūlymų, kuriuos Klaipėdos savivaldybė galėtų įgyvendinti, jei pasiūlymai sulauks klaipėdiečių palaikymo.

Aurelijos Jašinskienės / 15min.lt nuotr./Klaipėdos senamiestis
Aurelijos Jašinskienės / 15min.lt nuotr./Klaipėdos senamiestis

„Nors toks projektas, kai gyventojai teikia pasiūlymus, kaip pagerinti gyvenamąją aplinką Klaipėdoje vyksta pirmą kartą, džiugu, kad klaipėdiečiai entuziastingai į jį įsitraukė ir pademonstravo, kad turi įdomių matymų, kaip galima prasmingai panaudoti miesto pinigus. Kviečiu būti aktyviems ir kitame labai svarbiame etape – balsuojant už patraukliausią idėją. Būtent šis etapas parodys, kiek esame sąmoningi ir bendruomeniški: juk šiemet prabalsavę už kaimyno idėją, kitąmet tokios paramos galime sulaukti iš kaimyno“, – sako Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Tarp pateiktų gyventojų iniciatyvų daugiausia pasiūlymų įrengti vaikų žaidimų, aktyvaus poilsio, sporto aikšteles, laisvalaikio erdves, taip pat buvo siūlymų įrengti kiemo apšvietimą, automobilių parkavimo aikšteles. Tarp idėjų – ir siūlymas pastatyti Prūsų Lietuvos sieną, siūlymai „Daugiau spalvų Klaipėdos kiemuose“, „Skambantis miestas“ ir kt.

Jau liepos 22 d., startuoja balsavimas, kurio metu kiekvienas Klaipėdoje registruotas asmuo vyresnis nei 16 metų galės atiduoti savo balsą už 3 jam labiausiai patikusias idėjas. Vėliau susumavus rezultatus paaiškės didžiausias gyventojų simpatijas pelnę projektai.
„Klaipėdiečių aktyvumas balsuojant už labiausiai patikusią idėją lems, kuris gyventojų pasiūlymas sulauks didžiausio palaikymo ir bus įgyvendintas už miesto biudžeto lėšas. Todėl kviečiame į šį smagų procesą įtraukti savo artimuosius, kaimynus, draugus ir pažįstamus“, – kviečia Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos vyriausiasis patarėjas Deividas Petrolevičius.

Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Klaipėdos krašto vėliava
Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Klaipėdos krašto vėliava

Balsuoti bus galima internetinėje platformoje https://dalyvauk.klaipeda.lt/, o tiems, kas nesinaudoja internetu, – atvykus į Klaipėdos m. savivaldybės administraciją (Liepų g. 11, 116 kabinetas).

Dalyvaujamojo biudžeto priemonė taikoma užsienio šalių ir Lietuvos savivaldybių praktikoje, siekiant labiau įtraukti gyventojus į miesto valdymą. Šių metų idėjų įgyvendinimui skirta 100 tūkst. Eur., už projektų įgyvendinimą atsakinga Klaipėdos miesto savivaldybės administracija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius