Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 01

Klaipėdoje gimstamumas vis mažėja: pernai gimė 105 kūdikiais mažiau

Klaipėdoje gimsta vis mažiau kūdikių: praėjusiais metais gimė 2243 naujagimiai. Populiariausias vardas – Sofija ir Domantas.
Naktinė Klaipėda
Naktinė Klaipėda / Audriaus Mukausko nuotr.

Klaipėdos miesto savivaldybės Civilinės metrikacijos ir registracijos skyriaus duomenimis, šiemet Klaipėdoje gimė 105 kūdikiais, t.y. 4,5 procento mažiau, nei pernai. Šiemet Klaipėdoje pasaulį išvydo 2243 naujagimiai, pernai – 2348.

Klaipėdiečiai dažniausiai savo vaikams davė senus, tradicinius vardus: populiariausi mergaičių vardai buvo Sofija, Amelija, Emilija ir Gabrielė, berniukai dažniausiai gavo Domanto, Jono, Mato ir Danieliaus vardus.

Labiausiai išskirtini šių metų naujagimių mergaičių vardai yra Akasija, Agelija, Aglaja, Džeiviana, Epiala, Leisanda, Tatija, Žara. Berniukai taip pat gavo išskirtinius vardus – Airis, Arielis, Daimondas, Džeraldas, Gilardas, Girius, Itanas, Jūris, Marselis, Noalis, Regnaras, Sajus, Setas.

Pastebima tendencija, kad nemažai išskirtinių vaikų vardų yra seni užsienietiški vardai, kuriuos tėvai sulietuvina, kad būtų patogiau ir gražiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius