Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 23

Klaipėdos paplūdimiams bus siekiama Mėlynosios vėliavos

Klaipėdos miesto savivaldybės taryba pritarė savivaldybės administracijos siekiui ateinančiais metais dalyvauti Mėlynosios vėliavos programoje. 2017 metais Mėlynosios vėliavos apdovanojimo bus siekiama centrinio Smiltynės paplūdimio 500 metrų ruožui.
Mėlynosios vėliavos paplūdimys.
Mėlynosios vėliavos paplūdimys. / Ginos Kubiliūtės/15min.lt nuotr.
Temos: 2 Vėliava Melnragė

Mėlynosios vėliavos programa yra skirta turizmo paslaugas plėtojančioms savivaldybėms. Tai – ne tik paplūdimio kokybės ženklas ir puiki reklama, siekiant pritraukti užsienio turistus, tai kartu ir pranešimas visiems lankytojams, kad jie paplūdimyje yra saugūs – čia budi gelbėtojai, tikrinama vandens kokybė.

Kad paplūdimys būtų apdovanotas mėlynąja vėliava, jis turi atitikti tam tikrus reikalavimus: aplinkosauginio švietimo ir informavimo, vandens kokybės, aplinkosauginio valdymo, paslaugų ir saugumo. Ar jų laikomasi, tikrina Lietuvos žaliųjų judėjimo įgalioti asmenys bei Aplinkosauginio švietimo fondo inspektoriai. Jei randama trūkumų, vėliava turi būti nuleidžiama, o pakelti ją galima tik tuomet, kai trūkumai pašalinami.

Kad Smiltynės paplūdimys galėtų drąsiai pretenduoti į mėlynosios vėliavos statusą, anot Savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės, čia dar reikia įrengti informacinius stendus, sutvarkyti takų infrastruktūrą, užtikrinti vandens kokybės matavimus, vykdyti aplinkosauginį švietimą. Paraiška dėl dalyvavimo Mėlynosios vėliavos programoje bus teikiama sausio mėnesį.

Mėlynosios vėliavos programą vykdo Aplinkosauginio švietimo fondas, nevyriausybinių organizacijų tinklas. Mėlynosios vėliavos programa pradėta įgyvendinti Prancūzijoje 1985 metais.

Tikimasi, jog Smiltynės paplūdimys nebus vienintelis uostamiestyje, kur plevėsuos mėlynoji vėliava: 2018 metais tokio statuso ketinama siekti ir II Melnragės paplūdimiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius