Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 23

Klaipėdos rajone bus pradėta teikti laikinojo apnakvindinimo paslauga

Klaipėdos rajonas plečia socialines paslaugas. Nuo sausio mėnesio pradžios benamiai, nuo alkoholio ar narkotikų apsvaigę asmenys bus laikinai apnakvinami naujai įrengtose patalpose. Jie čia gaus būtinąją pagalbą.
Šiaulių valdžia planuoja apgyvendinti benamius į patį miesto centrą
Asociatyvinė nuotrauka. Nakvynės namai. / Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr.

Policija ir greitosios medicinos pagalbos darbuotojai neretai susidurdavo su problema, kur vežti gatvėje rastą benamį ar neblaivų asmenį. Apie laikinojo apnakvindinimo poreikį rajone buvo diskutuojama jau keletą metų ir šiemet tam skyrus lėšų šalia Gargždų nakvynės namų buvo pastatytas specialus jūrinis konteineris, kuriame galės apsistoti keturi asmenys, pastatytos lovos, įrengtas dušas, tualetas, įvesta elektra.

Šiuose laikinuose nakvynės namuose tris paras galės nakvoti benamiai, narkotikais ir alkoholiu piktnaudžiaujantys ar krizinių situacijų ištikti asmenys, siekiant išvengti grėsmės jų gyvybei. Tai ypatingai svarbu žiemos laikotarpiu lauke esant minusinei temperatūrai. Policijos ar greitosios medicinos pagalbos tarnybų pristatyti asmenys čia bus priimami, jei medikų bus konstatuota, kad jiems nereikalinga būtinoji medicininė pagalba. Paslauga bus teikiama nuo 8 val. vakaro iki 8 val. ryto.

„Tokios paslaugos rajone iki šiol nebuvo. O ji yra būtina ir net gyvybiškai svarbi, ̶ nors ir laikina nakvynė, tačiau ji gali išgelbėti žmogui gyvybę. Žmogus galės ne tik šiltai ir ramiai pernakvoti, bet ir nusiprausti“, – sako Klaipėdos rajono mero pavaduotoja Violeta Riaukienė.

Naujoji paslauga bus teikiama šalia jau šešerius metus veikiančio Gargždų socialinių paslaugų centro nakvynės namų padalinio. Čia šiuo metu nuolat gyvena net 14 gyvenamosios vietos neturinčių asmenų, kurie šioje įstaigoje gali apsistoti metus ir ilgiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius