Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 30

Medžių naikinimo virusas pasiekė Klaipėdą – merui įteiktas kelmas

Klaipėdiečiai sunerimę: ketinama iškirsti Vilties ir S.Neries gatvių medžius, retinti Skulptūrų parką.
Klaipėdietis Gintarius Petkus merui paruošė dovaną – juodu kaspinu apjuostą kelmą.
Klaipėdietis Gintarius Petkus merui paruošė dovaną – juodu kaspinu apjuostą kelmą. / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Klaipėdos miesto savivaldybėje buvo pristatytas Miškų instituto tyrimas. Paaiškėjo, kad Vilties ir S.Neries gatvėse geros būklės tik ketvirtadalis medžių. Tačiau rekomenduojama juos visus, net ir geros būklės, nupjauti.

Tyrimą pristatęs Gintautas Urbaitis teigė, jog rezultatai prasti dėl praeityje nekokybiškai atliktų genėjimo darbų. Esą pakenkti jiems galėjo ir transporto priemonių keliama vibracija, kelininkų barstoma druska. Dabar esą tik laiko klausimas, kada šie medžiai grius.

Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Ketinama retinti ir Klaipėdos Skulptūrų parko augmeniją.
Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Ketinama retinti ir Klaipėdos Skulptūrų parko augmeniją.

Šiose gatvėse šalia Klaipėdos respublikinės ligoninės, Klaipėdos universiteto auga 162 medžiai, beveik visi – mažalapės liepos. Daugumai medžių – per šimtas metų.

Rekomendacija kirsti medžius papiktino čia gyvenančius žmones. „Jie – jau mūsų gyvenimo dalis, nukirtus mums skaudės. Kaip galima šitaip atsainiai žiūrėti? Reikia saugoti augmeniją, o ne imti ir kirsti viską iš eilės?“ - apgailestavo klaipėdiečiai.

Miškininkų teigimu, būtų galima nebent naikinti lapiją ir po drastiško genėjimo galbūt pavyks apsaugoti augmeniją. 7-8 metrų aukštyje tektų pjauti sergančių medžių viršūnes ir formuoti lajas.

Klaipėdiečius papiktino ir planai Skulptūrų parke iškirsti 500 medžių. Apsaugoti žaliąją Klaipėdą susibūrė ir iniciatyva „Klaipėdos medis“. Prie jų prisidėję moksleiviai uostamiesčio gyventojų pamėgtame parke širdelėmis žymėjo medžius ir kartu juos skaičiavo. Piktinamasi, kad valdininkai gyventojams pateikia vis kitokius skaičius, kiek parke auga medžių.

Iniciatyvos koordinatorius Gintarius Petkus paliko merui Vytautui Grubliauskui juodu kaspinu apjuostą kelmą. Tai esą simbolis šios valdžios darbo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius