Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 11

Pietinėje Klaipėdos dalyje nusikaltėlius drausmins vaizdo kameromis

Pietinės Klaipėdos miesto dalies viešose erdvėse dar šį pavasarį bus įrengtos vaizdo stebėjimo kameros. Stebėti aplinką kamerų pagalba numatoma ten, kur šiuo metu uostamiesčio policijos pareigūnai užregistruoja kone daugiausiai įvairių nusikaltimų ir pažeidimų – pietinėje miesto dalyje.
Incidentas Klaipėdoje
Prižiūrėti tvarką uostamiesčio policijai padės vaizdo kameros / 15min.lt nuotr.

Šiuo metu Klaipėdoje aplinką iš viso stebi beveik 60 vaizdo stebėjimo kamerų. Visos jos įrengtos centrinėje miesto dalyje.

Policijos pareigūnai pažymi, kad ten, kur yra sumontuotos kameros nusikalstamumas ženkliai sumažėja. Todėl šiemet vaizdo stebėjimo kameros miesto biudžeto lėšomis bus įrengtos jau ne tik miesto centre, bet ir pietinėje dalyje.

Pirmiausiai kameras planuojama sumontuoti  prie „Debreceno“ ir „Žardės“ prekybos centrų bei buvusiojo „Juodkrantės“ prekybos centro Naikupės gatvės prieigose.  Klaipėdos miesto savivaldybės specialistai kartu su uostamiesčio policininkais analizuoja ir kitas miesto vietas, kur, siekiant užtikrinti didesnį gyventojų saugumą, dar vertėtų įrengti kamerų. 

Šiuo metu Klaipėdoje aplinką iš viso stebi beveik 60 vaizdo stebėjimo kamerų. Visos jos įrengtos centrinėje miesto dalyje. 

Taip pat, reaguojant į pastaruoju metu uostamiestyje įvykdytus rezonansinius nusikaltimus, Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas kreipėsi į Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato viršininką Alfonsą Motuzą su prašymu skirti didesnį dėmesį nusikalstamumo prevencijai mieste bei imtis visų įmanomų papildomų priemonių, kad būtų užkirstas kelias galimiems nusikalstamų veikų proveržiams Klaipėdoje.

„Apklausų duomenimis, gyventojų pasitikėjimas Klaipėdos policija siekia daugiau nei 80 procentų. Tai išskirtinis rezultatas visoje Lietuvoje, pasiektas dėka uostamiesčio policijos pareigūnų profesionalumo ir kompetencijos. Todėl tikiu, kad ir plataus atgarsio visuomenėje sulaukę nusikaltimai  artimiausiu metu bus išaiškinti, kaip ir daugeliu atveju Klaipėdoje“, – pažymėjo V. Grubliauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius