Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 17 /17:29

Vakcinavimas be registracijos: anšlago Klaipėdoje nelaukta

Ketvirtadienį visoje šalyje vykdant skiepus be registracijos, Klaipėdoje anšlago nesulaukta. Vidurdienį ties centru nesidriekė eilės, jų nebuvo ir ryte. Juolab kad pasiskiepyti be registracijos galima kasdien nurodytomis valandomis. Nidoje taip pat pasiskiepyti be registracijos atėjo tik keli žmonės.
Vakcinavimo centras Klaipėdoje
Vakcinavimo centras Klaipėdoje / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

„Visi prie jūros“, – juokavo apsaugininkas, paklaustas, ar šiandien būta eilių. Iš pat ryto susibūrė apie trys dešimtys miestiečių, jie visi įleisti į centrą ir greit paskiepyti, tad eilių ketvirtadienį nesusidarė.

Kaip 15min sakė vakcinavimo procesą Klaipėdoje koordinuojantis Saulius Dabravalskis, visą savaitę kasdien paskiepijamas panašus skaičius žmonių, tad ir ši diena nebus išskirtinė.

Kas norėjo – jau pasiskiepyjo

„Kas norėjo, turėjo laiko ir galimybes, jau pasiskiepijo. Mes kasdien skelbiam valandas, nuo 13-15 val. galima ateit tokiu pat principu nesiregistravus, taip kad kasdien ta galimybę turime. Ateina žmonės, sulaukiame tam tikro skaičiaus. Šiandien negaliu tiksliai dar pasakyt skaičių, bet nebuvo didelių spūsčių ir didžiulio anšlago“, – sakė S.Dabravalskis.

Visą savaitę pastebima, jog vakcinuotų asmenų skaičius siekia 800 – 1 200. Štai pirmadienį paskiepyta 1 239, antradienį 1 050, o trečiadienį 844.

Paklaustas, ar saulėti orai iš tiesų nenuvis visų į pajūrį, S.Dabravalskis teigė, jog sunku spręsti, viskas yra žmonių rankose ir priklauso nuo sąmoningumo.

„Manau, kad ateis, nes supranta, kad vakcinavimas yra reikalingas procesas“, – sakė S.Dabravalskis.

Nidoje be registracijos – vos vienas kitas

Neringos kurortas pagal nuo COVID-19 vakcinuotų gyventojų skaičių lyderiauja Lietuvoje. Čia, Statistikos departamento duomenimis, paskiepyta apie 81 proc. gyventojų, kurie gali būti skiepijami pagal savo amžių.

Aurelijos Jašinskienės / 15min.lt nuotr./Klaipėda, Nida
Aurelijos Jašinskienės / 15min.lt nuotr./Klaipėda, Nida

Neringos savivaldybės gydytoja Jovita Beržinė 15min pasakojo, kad didžioji dalis gyventojų suvokė, kad tai padaryti būtina prieš turizmo sezono pradžią. „Didžiausia grėsme esame ne tiek mes, tie du tūkstančiai pusiasalio gyventojų, kiek atvykėliai poilsiautojai. Juk jų atvažiuoja tūkstančiai. Iš tiesų mes daug darbo įdėjome, kad turėtume tokius skaičius“, - pasakojo V.Beržinė.

Nidoje pasiskiepyti gali ir poilsiauti atvykę žmonės. Tačiau jie tai daro vangokai.

Štai ketvirtadienį į Neringos vakcinacijos centrą galėjo ir nesiregistravę žmonės. Iki 14 val. tokių buvo tik šeši.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius