Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 23

Nutempti ne pagal tvarką pastatytą automobilį galės ne tik policija: ką būtina apie tai žinoti?

Nuo sausio reikšmingai keičiasi kai kurios Kelių eismo taisyklių nuostatos, todėl nuspręsta išplėsti pareigūnų, galinčių priverstinai nutempti ar uždrausti vairuotojui toliau dalyvauti eisme, ratą – tą galės daryti ne tik policininkai, bet ir savivaldybių atstovai. Apie nuo sausio 1-osios numatomus KET pakeitimus ir naująją tvarką kalbėjomės su Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoju Adomu Bužinsku ir Viešosios tvarkos skyriaus vedėju Andžejumi Dinikiu.

Vyriausybė Vidaus reikalų ministerijos siūlymu pritarė aprašo, numatančio priverstinį transporto priemonių nutempimą, pakeitimams, kuriais išplečiamas ratas pareigūnų, turinčių teisę priimti tokį sprendimą, taip pat galinčių uždrausti vairuotojui toliau važiuoti.

Luko Balandžio / 15min nuotr./15min studijoje – Adomas Bužinskas ir Andžej Dinikis
Luko Balandžio / 15min nuotr./15min studijoje – Adomas Bužinskas ir Andžej Dinikis

Pagal šiuo metu galiojančias Administracinių nusižengimų kodekso nuostatas, tokią teisę turi tik policijos pareigūnai.

Sprendimą dėl priverstinio nuvežimo galės priimti policijos, savivaldybių, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės, Lietuvos transporto saugos administracijos pareigūnai.

Sprendimas priimtas atsižvelgiant į tai, jog nuo sausio reikšmingai keičiasi kai kurios Kelių eismo taisyklių nuostatos, tarp jų yra ir draudimas statyti automobilius prie išvažiavimo iš daugiabučių kiemų.

Numatyta, kad tais atvejais, kai priverstinai nuvežamos transporto priemonės savininko vietoje nėra, pareigūnas turės įrašyti su transporto priemone susijusią informaciją į interaktyvią priverstinai nuvežtų transporto priemonių informacinę lentelę.


Medžiaga parengta pagal Vilniaus miesto savivaldybės užsakymą. Turinys apmokėtas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius