Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 13

A.Veryga ragina tėvus skiepyti vaikus nuo tymų

Lietuvoje mažėjant nuo tymų skiepijamų vaikų skaičiui, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga skatina tėvus nesidomėti viešojoje erdvėje skleidžiamais mitais, o įrodymais pagrįsta informacija ir skiepyti vaikus nuo tymų.
Skiepai
Asociatyvi nuotrauka: skiepai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Ligos plitimui užkertamas kelias, kai 95 iš 100 žmonių turi imunitetą ligai. Lietuvoje stebimas ženklus paskiepijamų vaikų dalies mažėjimas, dėl to formuojasi imlių tymams žmonių grupės ir tymų virusas gali plisti. Tokiu atveju labai išauga rizika tiems, kurie yra neskiepyti, pavyzdžiui, vaikams iki vienerių metų amžiaus“, – trečiadienį atsiųstame ministerijos pranešime cituojamas A.Veryga.

Teigiama, kad paskiepijamų vaikų dalis mažėja nuo 2009 metų. Tais metais buvo paskiepijama 97 proc. vaikų, pernai – 92,2 proc. Skaičiuojama, kad kai kuriose savivaldybėse paskiepijama mažiau nei 90 proc. vaikų.

„Labai svarbu, kad kuo daugiau žmonių būtų pasiskiepiję ne tik nuo tymų, bet ir raudonukės bei epideminio parotito. Kad susiformuotų ilgalaikis imunitetas, vaikai nuo šių trijų ligų skiepijami du kartus – pirmąja doze 15-16 mėn. amžiaus, antrąja – 6-7 metų amžiaus“, – teigiama ministerijos pranešime.

Šiemet Lietuvoje patvirtinta apie 120 tymų atvejų, trečdalis jų – neskiepyti vaikai. Daugiausia tymų atvejų patvirtinta Kaune – maždaug pusė iš 120, taip pat pavojinga padėtis ir Klaipėdoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius