Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 06

Abejones vakcinomis nuo COVID-19 stiprina išgalvotomis vaikų mirtimis

Melagienų kūrėjai nesibodi taikytis į jautriausias vietas ir išgalvoti net vaikų mirtis nuo COVID-19 vakcinų. Jie ne tik skleidžia tokias fantazijas, nors mažyliai negalėjo būti paskiepyti nei įprasta tvarka, nei atliekant bandymus, bet ir teikia sufabrikuotus pranešimus apie šalutines reakcijas oficialioms institucijoms.
Viena efektyviausių priemonių, leidžiančių išvengti meningokokinės infekcijos – skiepai.
Viena efektyviausių priemonių, leidžiančių išvengti meningokokinės infekcijos – skiepai. / 123RF.com nuotr.

Straipsnis, kuriame kalbama apie tariamas trijų vaikų mirtis po skiepų nuo COVID-19, išspausdintas laikraščio „Fort Fairfield Journal“ gegužės 19 dienos numeryje.

Savo tinklalapyje šis leidinys prisistato kaip „pagrindinis Meino (JAV šiaurės rytuose esančios valstijos – red. past.) nepriklausomas naujienų šaltinis“, nors leidžiamas miestelyje, kurį namais vadina vos 3,5 tūkst. iš 1,344 mln. valstijos gyventojų.

„Du mažyliai, vienas paauglys mirė gavę eksperimentinę COVID-19 „vakciną“, – skelbia leidėjo ir redaktoriaus Davido Deschesne’o parašytos žinutės antraštė.

Vietoj užuojautos – kaltinimai tėvams

Straipsnyje rašoma, kad VAERS (JAV naudojamos Nepageidaujamo šalutinio vakcinų poveikio pranešimų sistemos, Vaccine Adverse Event Reporting System) duomenimis, 15-metis berniukas iš Kolorado mirė nuo širdies smūgio, ištikusio praėjus vos dviem dienoms po „Pfizer“/„BioNTech“ vakcinos dozės.

Paauglys tariamai buvo paskiepytas balandžio 18-ąją, kitą dieną pasireiškė šalutinės reakcijos, o balandžio 20-ąją jis mirė.

Straipsnyje net nurodytas atvejo numeris VAERS duomenų bazėje.

Ekrano nuotr. iš „Facebook“/Straipsnis apie tariamas vaikų mirtis pasirodė ir lietuviškose socialinių tinklų grupėse
Ekrano nuotr. iš „Facebook“/Straipsnis apie tariamas vaikų mirtis pasirodė ir lietuviškose socialinių tinklų grupėse

Toliau rašoma, kad po kelių dienų VAERS atsirado informacija apie dviejų mažesnių vaikų mirtis.

Vienerių berniukas iš Floridos esą gavo kompanijos „Moderna“ skiepą ir mirė po dviejų dienų, prieš tai dar patyręs konvulsijas.

Dvejų mergaitė iš Virdžinijos neva buvo paskiepyta „Pfizer“/„BioNTech“ vakcina ir mirė po penkių dienų.

Galiausiai pridėta, kad, nors nė viena iš šių vakcinų nuo COVID-19 tuo metu nebuvo patvirtinta vaikams iki 17 metų, jau vyko bandymai su vaikais nuo 6 mėnesių.

123RF.com nuotr./Skiepijamas kūdikis
123RF.com nuotr./Skiepijamas kūdikis

Šio straipsnio nuotrauka su komentaru „Du vaikai ir paauglys mirė po bandomosios covid injekcijos“ buvo paskelbta vienoje „Facebook“ grupėje, kurioje dalinamasi informacija apie vakcinas nuo COVID-19.

Komentatoriai neskubėjo dalintis liūdesiu dėl šios žinios ar užuojauta tėvams, priešingai, net ėmė juos kaltinti, kritikuoti vaikų skiepijimą nuo COVID-19, aiškinti, esą vakcinos jiems pavojingesnės už pačią ligą, nes nuo jos nemirė nė vienas žmogus iki 19 metų.

„Tokius tėvus šaudyt reiktų už vaikų nužudymą. Tai ne vaikų, o tėvų primestas pasirinkimas“, „Ir kam reikia vaikus vakcinuot. Jie jei ir serga, tai labai lengvai, ko gero net nėra visai fiksuota mirčių, o nuo vakcinos jau prašom“, „Baime numirt suparalyzuoja suvokima del eksperimentines vakcinos rizikos“, „Manau tokiems tevams geras budas atsikratyt vaiku. Mastantys niekad nesivakcinuos ir to nedarys su savo vaikais!“ (kalba netaisyta – red. past.) – samprotavo jie.

Ekrano nuotr. iš „Facebook“/Komentatoriai įsitikinę, kad vaikai nuo COVID-19 nemiršta
Ekrano nuotr. iš „Facebook“/Komentatoriai įsitikinę, kad vaikai nuo COVID-19 nemiršta

Komentatorių skleidžiama informacija nėra tiksli.

Toje pačioje Virdžinijoje, kurioje esą mirė paskiepyta mergaitė, beveik tą pačią dieną – kovo 4-ąją – COVID-19 komplikacijos nusinešė jaunesnio nei 10 metų vaiko gyvybę.

Anot valstijos sveikatos departamento, vaikas mirė dėl gretutinių ligų ir COVID-19.

Kartu buvo pažymėta, kad, nors vaikai rečiau užsikrečia koronavirusu, jie užkratui nėra atsparūs.

Departamento duomenimis, tuo metu visose JAV nuo COVID-19 buvo mirę 80 jaunesnių 5 metų vaikų ir 180 – 5-17 metų amžiaus.

Negalėjo paskiepyti nei sergančios…

Pranešimai apie vaikų mirtis buvo paneigti dar prieš „Fort Fairfield Journal“ straipsnį.

Gegužės pradžioje tinklalapyje WeLoveTrump.com buvo pasirodęs pranešimas, kad „15 metų berniukas mirė nuo širdies smūgio dvi dienos po „Pfizer“ eksperimentinės COVID-19 vakcinos“.

Asmens, prisistančio tik daniel_g, įrašas buvo paremtas tinklalapyje „National File“ paskelbtu straipsniu apie VAERS pateiktą pranešimą. Jo kopiją galima rasti čia.

Remiantis šia informacija paskelbta, esą „baisiausia, kad paauglys iki skiepo neturėjo jokių sveikatos sutrikimų“.

Ekrano nuotr. iš welovetrump.com/we love
Ekrano nuotr. iš welovetrump.com/we love

JAV Ligų kontrolės ir prevencijos centras (CDC), kartu su Maisto ir vaistų administracija (FDA) administruojantis VAERS, pranešė, kad berniukas jokiomis aplinkybėmis negalėjo gauti skiepo, ir tokio atvejo nepatvirtino.

Kartu buvo nurodyta, kad visi pranešimai apie įtariamus šalutinius poveikius, ypač tokius rimtus atvejus, kaip mirtis, gyvybei pavojingos ligos ar hospitalizavimas, kruopščiai tiriami.

Anot CDC atstovės spaudai Kristen Nordlund, visi pranešimai peržiūrimi, reikalui esant, prašoma ligos istorijos, mirties liudijimų, autopsijos rezultatų.

Kaip tik tokio patikrinimo metu buvo nustatyta, kad pranešimas apie minėtą berniuko mirtį melagingas.

Balandžio viduryje internete (socialiniame tinkle „Facebook“, susirašinėjimo programoje „Telegram“, tinklalapyje „Bitchute“, žinomame kaip kraštutinių dešiniųjų, sąmokslo teoretikų, neapykantos kurstytojų priebėga) buvo pradėta dalintis panašiu pranešimu (čia, čia, čia, čia).

Įrašas apie tai pasirodė ir tinklalapyje „Natural News“, kurį „Vox“ apibūdino vieną iš blogiausių konspiracijos teorijų puslapių“.

Kaip nurodyta analogiškoje pranešimo VAERS kopijoje, kuria buvo dalinamasi ir kuri buvo cituojama, 2 metukų mergaitė iš Virdžinijos valstijos mirė paskiepyta nuo COVID-19.

„Tėvai nužudė savo vaiką“, – skelbė vieno įrašo „Bitchute“ antraštė.

Pranešimo apie jos mirtį kopija esą buvo paimta iš „oficialaus Nusikaltėlių, atsakingų už apgavystės kontrolę (taip buvo iššifruota santrumpa CDC – Criminals for Deception Control) VAERS tinklalapio.

Mažylė esą dėl kažkokio negalavimo vasario 14 ar 15 dieną atsidūrė ligoninėje.

Po dešimties dienų – vasario 25-ąją – ji esą kaip vakcinų tyrimų dalyvė buvo paskiepyta nuo COVID-19 ir praėjus dar šešioms dienoms tariamai mirė.

„Kodėl tėvai ar gydytojai nusprendė duoti šių nuodų sergančiam vaikui?“ – retoriškai paklausė įrašo autorius.

Ekrano nuotr. iš welovetrump.com/Pranešimo apie tariamą paauglio mirtį kopija
Ekrano nuotr. iš welovetrump.com/Pranešimo apie tariamą paauglio mirtį kopija

Jo klausimas logiškas – kaip tik dėl to, kad mergaitė sirgo, ji negalėjo būti skiepijama. Sergantys, karščiuojantys žmonės neskiepijami.

… nei tokios mažos mergaitės

Be to, melagienos kūrėjai nepataikė su „skiepijimo“ laiku. Dvimetis tuo metu negalėjo būti paskiepytas.

Vakcinos nuo COVID-19 tuo metu nebuvo (ir iki šiol nėra) patvirtintos tokio amžiaus mažyliams.

Negana to, vasarį dar nė viena kompanija nevykdė bandymų su vaikais, jaunesniais nei 12 metų.

Tik kovo viduryje „Pfizer“/„BioNTech“ ir „Moderna“ paskelbė pradedančios tirti, ar vakcinos nuo COVID-19 gali būti saugios bei veiksmingos vis jaunesniems vaikams.

Kaip agentūrai „Reuters“ teigė „Pfizer“ atstovė spaudai Sharon Castillo, pirmieji vaikai savanoriai buvo paskiepyti tik kovo 24-ąją, taigi mėnesiu vėliau nei buvo pranešta VAERS.

Be to, per pirmąsias savaites nebuvo patvirtinta nė vieno paskiepyto vaiko mirtis.

123RF.com nuotr./Skiepai
123RF.com nuotr./Skiepai

Nepaisant nesutapimų, melagienų daugėjo.

Pavyzdžiui, po pranešimo VAERS kopija šios paskyros „Twitter“ administratoriai pasidalino įrašu, esą kažkas sulaukė „brangios draugės, kuri prarado dvejų metukų dukterėčią, skambučio“.

Mergaitė tariamai buvo paskiepyta „Moderna“ (kita, nei nurodyta pranešime VAERS) vakcina, o po kelių valandų jos kūne atsirado kraujo krešulių.

Įrašo VAERS tinklalapyje kopija, kuria aktyviai dalintasi tokiose grupėse ir paskyrose, kaip „COVID vakcinų sužeidimai“, „COVID vakcinų aukos“, buvo vienintelis šio atvejo įrodymas.

Pranešimą ištyręs CDC nerado nei medicininių įrašų apie tokį atvejį, nei mirusiosios autopsijos rezultato, todėl, kaip gegužės pradžioje pranešė „USA Today“, jis buvo pripažintas melagingu ir pašalintas.

Pranešimo pagal jo kopijoje nurodytą numerį išties negalima rasti.

Beje, po pranešimų apie mergaitės mirtį „Twitter“ užblokavo paskyrą „Covid Vaccine Victims“, o minėtos moters įrašas apie draugės dukterėčios mirtį arba buvo ištrintas iš „Facebook“, arba padarytas nematomu pašaliniams.

123RF.com nuotr./DNR
123RF.com nuotr./DNR

Minėtame „Natural News“ straipsnyje dar buvo pakartota melagiena esą „Pfizer“/„BioNTech“ vakcina keičia genomą.

Tai nėra tiesa – vos patekusi į ląstelę informacinė RNR suyra net nepasiekusi branduolio, kur slypi DNR.

Vakcina tik „paaiškina“ ląstelei, kaip gaminti viruso spyglio baltymą ar jo dalį, ir kurti imunitetą.

Nors vaikai išties COVID-19 serga rečiau ir jų mirtys nėra tokios dažnos, medikai įspėja, kad juos skiepyti taip pat reikia.

Mat net gana lengvai ar visai be simptomų persirgę vaikai ar paaugliai po to gali patirti tokią būklę, kad atsidurs reanimacijos palatoje.

Priėmė ir juoką apie milžiną Halką

Nors melagingos informacijos teikimas VAERS tinklalapyje laikomas nusikaltimu, nėra priemonių tam užkirsti kelią.

Pranešti apie šalutinius poveikius gali kiekvienas – tiek medikai, tiek pakankamos kompetencijos įvertinti situaciją medicininiu požiūriu neturintys asmenys.

Taigi bet kas gali diagnozuoti sau vienokį ar kitokį sveikatos sutrikimą, nuspręsti, kad jis pasireiškė dėl skiepo, ir pranešti sistemoje.

Vakcinų skeptikai net pateikia detalius paaiškinimus, kaip pranešti apie tikrus ar tariamus šalutinius poveikius, o po kurio laiko šią informaciją panaudoti naujoms melagienoms.

CDC įspėja, kad pranešimuose gali būti netikslios, nepilnos, atsitiktinės ar nepatikrinamos informacijos.

Taip pat nurodoma, kad atvejų įtraukimas į sistemą jokiu būdu nerodo priežastingumo, kitaip tariant, asmens patirtus sveikatos sutrikimus nebūtinai nulėmė vakcina.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Komiksų herojus Halkas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Komiksų herojus Halkas

Kad iš šiose duomenų bazėse skelbiamų duomenų negalima skubėti daryti savų išvadų, patvirtina atvejis, kai vienas gydytojas sugebėjo VAERS pranešti, esą skiepai nuo gripo jį pavertė komiksų ir filmo herojumi milžinu Halku.

Europos Sąjungoje veikia panaši pranešimų apie įtariamas nepageidaujamas reakcijas į vaistus sistema „EudraVigilance“.

Joje galima pateikti informaciją apie tik įtariamą šalutinį poveikį, kuris nebūtinai susijęs su medikamentu ar jo sukeltas.

Kartu įspėjama, kad tokios informacijos nereikėtų interpretuoti kaip įspėjimo, kad tam tikrą medikamentą nesaugu vartoti.

Patikimos išvados daromos tik nuodugniai ištyrus turimus duomenis ir atlikus jų mokslinį vertinimą.

Pranešimai negali būti patikimi be papildomos analizės, mat dažnai informaciją pateikia patys žmonės, nusprendę, kad vieną ar kitą poveikį sukėlė skiepai.

Panašiai apie nepageidaujamas reakcijas į COVID-19 galima pranešti ir Lietuvos Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos tinklalapyje.

Jei kyla klausimų dėl COVID-19 vakcinos, siųskite juos mūsų redakcijai el. pašto adresu skiepai@15min.lt.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Facebook“, kuria siekiama stabdyti klaidinančių naujienų plitimą socialiniame tinkle. Daugiau apie programą ir jos taisykles – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius