Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 04

Artėjant pavasariui traukiasi gripas

NVSC specialistai pirmadienį rekomendavo atšaukti gripo epidemiją Klaipėdos miesto, Kretingos rajono ir Elektrėnų savivaldybių teritorijose, o Elektrėnų savivaldybė atšaukė gripo epidemiją.
Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikos
Asociatyvi nuotrauka / G.Adinavičiūtės/15min nuotr.

Pranešime skelbiama, kad 7 iš 60 šalies savivaldybių skelbia gripo epidemiją. Iš viso šį gripo sezoną epidemiją buvo paskelbusios 32 iš 60 šalies savivaldybių.

NVSC duomenimis, 2019 m. devintąją savaitę bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ūminėmis kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) rodiklis buvo 66,9 atv. 10 tūkst. gyventojų, didžiausias – Kauno apskrityje (79,2 atv. 10 tūkst. gyventojų), mažiausias – Utenos apskrityje (46,4 atv. 10 tūkst. gyventojų). 2018 m. devintąją savaitę Lietuvoje sergančiųjų buvo daugiau – 102,9 atv. 10 tūkst. gyventojų, didžiausias – Klaipėdos apskrityje (124,5 atv. 10 tūkst. gyventojų), mažiausias – Utenos apskrityje (65,0 atv. 10 tūkst. gyventojų).

Palyginti su sergamumu aštuntąja savaite (2019 m. vasario 18–24 d.), bendras sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis Lietuvoje aštuntąją savaitę buvo 80,6 atv. 10 tūkst. gyventojų, iš to matyti, kad sergamumas sumažėjo.

„Primename, kad sergamumas gali būti laikomas epideminiu, kai sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis yra ne mažesnis kaip 100 atvejų 10 tūkst. gyventojų per savaitę, o klinikinių gripo atvejų skaičius sudaro apie 30 procentų visų registruotų gripo ir ŪVKTI atvejų. Vertindami sergamumą kaip epideminį, NVSC specialistai taip pat atsižvelgia į atitinkamus administracinei teritorijai būdingus neepideminio laikotarpio sergamumo rodiklius, sergamumo dinamiką ir kitus ypatumus“, – rašoma pranešime.

Tyrimų duomenimis nustatyta, kad epideminis laikotarpis vidutiniškai trunka 9,5 savaites. Epidemijos pradžia – 3-a savaitė, pabaiga – 12-a savaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius