Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 01

Lazdijų ligoninėje lenkai abiejų šalių piliečiams atlieka regos korekcijos operacijas

Lietuvoje populiarėjantis medicininis turizmas neša naudą sanatorijoms, sveikatos centrams, ligoninėms, apgyvendinimo ir maitinimo įstaigoms. Lazdijų ligoninėje lenkai gydytojai, pasitelkę į pagalbą Lietuvos specialistus, abiejų šalių piliečiams atlieka lazerines regos korekcijos operacijas. Sukurta naujų darbo vietų, pacientų srautas auga, o tai leidžia plėsti gyventojams paslaugų spektrą.
Regos korekcija
Regos korekcija / „Shutterstock“ nuotr.

Iš trijų Lazdijų ligoninės palatoje laukiančių kataraktos operacijos pacientų, lazdijiškė Janina Tenienė čia jau antrą kartą. Lapkritį jai atlikta vienos akies regos korekcija, ryžosi ir antrai.

„Aną kartą operavo lietuvė gydytoja, kas šiandien operuos nežinau, nesakė. Va, moteris iš Kalvarijos atvažiavo, ten lenkai gydytojai konsultuoja. Ir paskui nukreipia čia operuotis“, – pasakojo J.Tenienė.

Kitose palatose kataraktos operacijų arba konsultacijų laukia pacientai iš Lenkijos. Jos atliekamos tik savaitgaliais, per dieną Lenkijos ir Lietuvos gydytojai operuoja apie 40 pacientų. Lietuviai kol kas už operaciją susimoka patys, lenkams kompensuoja jų šalies ligonių kasa.

„Čia nėra eilės, o Lenkijoje operacijos reikia laukti dvejus metus“, – sakė pacientas iš Ostrolenkos Janas Zachevskis.

„Man Lietuva arti – už 200 kilometrų. Žinau, kad čia paslaugos geros, operuoja gerai, prižiūri – irgi“, – kalbėjo pacientė iš Gižycko Leokadija Grochowska.

Uždarytą Lazdijų ligoninės akušerijos skyrių savivaldybė lenkams medikams išnuomojo prieš beveik 2 metus. Atlikta per 1000 regos korekcijos operacijų, o Lazdijai, anot lenkų, pasirinkti dėl kelių priežasčių.

„Valstybės siena vos už 7 kilometrų, pacientams iš Lenkijos labai patogu. Tenkina Lazdijų ligoninės medicinos personalas, infrastruktūra, geras klimatas, kokybiškos operacinės paslaugos“, – sakė „Kataraktos“ savininkas Michalas Dabrowskis.

„Iš viso įdarbinta gal 26 asmenys: aukštos kvalifikacijos du gydytojai iš Vilniaus, Kauno, specialistas iš Varšuvos, seselės dirba vietinės ir kelios operacinėj iš Lenkijos įdarbintos“, – pasakojo „Kataraktos“ direktorius Rimas Racis.

Lenkų medikai lazeriu kataraktos operacijas jau atlieka ir Šalčininkų ligoninėje, o Lazdijuose, įsigiję venų šalinimo lazerį, planuoja atidaryti ir dienos chirurgijos kraujagyslių skyrių.

Tokie kaimynų lenkų planai gali padėti Lazdijų ligoninei išlikti, jeigu ir toliau valdžia verš kilpą rajonų ligoninėms.

Lenkijos ir Lietuvos medikų bendradarbiavimas naudingas ir regiono verslui. Pacientą iš Lenkijos lydi 2 ar 3 šeimos nariai. Jie apsistoja viešbučiuose, vasarą – kaimo turizmo sodybose. Atvykstantiems į Lazdijus turizmo specialistai rengia specialias pažintines programas. Taip formuojamas regiono įvaizdis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius